Hemsk natt

2011-06-30 @ 17:58:28 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

ja som rubriken lyder.. natten var verkligen hemsk.. konstant halsbränna och ingenting hjälpte för att få det att sluta. Så jag kunde ju inte sova för det, och så ett himla springande på toaletten hela tiden för drack massa vatten så fick ju kissa en miljon gånger. Det var varmt och äckligt i sovrummet, nivet sådär så det verkligen klibbar hua.. Så samtidigt låg jag där och fick värkar som jag klockade men det var ju inte mycket att hänga i julgranen det inte hahaha dom la av efter kanske 30 minuter och då gick det typ 10-12 minuter mellan varje och dom höll i sig max 40 sekunder.. Men lagom roligt när jag låg här hemma alldelles ensam och Alle var iväg på långkörningar.. hade sett ut om det hade utvecklat sig det där.. Så faktiskt kändes det skönt att det gick över!

Älskling kom hem vid typ 8 i morse så då pratade vi en stund och sen somnade jag, det är lustigt att jag kan sova så bra på förmiddagen och inte på natten.. jag gick väl upp vid 10 tiden för att ta en dusch och göra mig i ordning och sen gick jag bort till mamma med hundarna så att älskling skulle kunna få sova.. Så där åt jag upp en påse bullar för mamma och vi satt och pratade ganska länge om allt och inget.. Hon försökte komma på en flicknamn till Lillkotten men hon kommer med så konstiga förslag hahaha Efter en stund så kom pappa förbi och hälsade på också så när han skulel gå sen gjorde jag honom sällskap (vi bor åt samma håll)

Nu sitter vi här och funderar på vad vi ska äta idag.. jag är lite sugen på kinamat faktiskt.. men verkar inte som att älskling är det så vi får väl se vad vi hittar på för nått.. hungerig är jag i alla fall...

Ohh jusst det.. Imon får vi hem vår nya soffa :D *längtar*

Ikea!

2011-06-29 @ 23:28:45 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Nu är vår finfina Pärlan (Jaaa sommarbilen) såld.. jag (fånig som jag är) klarade inte av att följa med för att se henne bli såld så Alle släppte av mig vid Ikea så fick jag gå där och strosa och inhandla det som vi hade skrivigt upp att vi skulle ha.. men självklart slank det ner några fler saker i vagnen "som är bra att ha" hehe så är det alltid när man är på ikea! När affären med Pärlan var klar så kom han och hämtade mig och så körde vi hemmåt. Alle skulle jobba inatt igen så han hjälpte mig upp i lägenheten med sakerna och sen for han iväg. Jag ringde Thesse och frågade om hon ville komma hem hit och umgås och äta med mig och det gjorde hon. Så det blev en bra kväll =)

Mamma och Valle kom förbi och tog mina hundar på en promenad. Det uppskattas nu när jag inte själv kan gå några vidare promenader med dom! Tack Tack!!

Hoppas inte Lillkotten vill ut inatt för Alle har körning till Linköping! Skulle vara lite jobbigt om det sätter igång när han inte är ett stenkast hemmifrån lixom! Jag vill ha han här när det väl gäller!!


Vecka 39!

2011-06-29 @ 00:17:26 | Publicerat i: Veckovis | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Mamma:
Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Livmoderhalsen mognar för förlossningen. Livmodern tar nu upp all plats i bäckenet och en stor del av buken. Den trycker mot bröstkorgen, och det kan hända att du känner dig riktigt besvärad av graviditeten nu. Har du blivit rödflammig i ansiktet, så beror det på att hjärtat och blodomloppet arbetar hårdare än någonsin med. Förmodligen börjar din vikt plana ut och vissa kvinnor går till och med ned i vikt den sista veckan före förlossningen. Oroar du dig för något! - Vad som helst, så ta upp saken när du är på kontroll hos din barnmorska.

Bebis
Barnet väger nu ca 3,5 kg och är omkring 51 cm från hjässa till häl. Fostervätskan förnyas var tredje timme och det mesta av lanugohåret har fallit av när födseln nu är nära. Barnet sväljer hårstråna tillsammans med andra utsöndringar och allt hamnar i matsmältningsapparaten. Det kommer ut som barnbeck vid första tarmtömningen. I lungorna ökar produktionen av ytaktivt medel ytterligare, samt lungmognaden. Navelsträngen är omkring 51cm lång och är ungefär lika lång som ditt barn från topp till tå. Nu kan det vara svårt att märka barnets alla rörelser.

Egna ord:
Tung och trött är bara förnamnet. Så har jag messt hela tiden ett himla tryck neråt så jag är kissnödig för gämnan. Ibland när jag böjer mig ner känns det som jag ska kissa ner mig så får rusa in på toa.. och så kommer det typ två droppar, så himla irriterande. Nätterna blir värre och värre, natten till idag hade jag konstant halsbränna förutom precis efter att jag tagit tablett eller samarin, och så fick jag gå upp på toa en miljon gånger kändes det som. Helt hopplös, så som alltid så kunde jag sova på förmiddagen. Men då tycker folk man är slö/lat som ligger och sover till 12 men det är väl inte så konstigt om jag inte fått sova på natten heller :P tur att ni förstår! BB-väskan är packad så vi är redo att fara ifall det sätter fart.. Men som jag sagt innan, det här är nog en bebis som ska jäklas med mig så h*n lär ligga där inne och tycka några dagar till efter BF.. bara för att h*n kan.. hehe


Tack för en trevlig dag!

2011-06-28 @ 22:46:05 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Det har varit en mycket trevlig dag idag med sällskap av Thesse och Carro. Det var flera flera år sen jag träffade Carro sist så det var riktigt trevligt att sitta och snacka massa gamla högstadieminnen (för så länge sen är det jag träffade henne). Vi satt hemma hos Thesses mamma på deras "bakgård" och fikade och bara hade det mysigt och trevligt. Det var såklart kul att träffa Thesses dotter Linnea och Carros lilla son Milian också!

Jag fick ta och palla mig hemmåt och fixa lite mat till mig och Alexander vid 17,30 snåret för sen skulle han iväg och extrajobba här på Taxin i Oskarshamn, så han var rätt förväntansfull inför det. Vi slängde bara ihop lite pasta och köttbullar så att han skulle få något i magen innan han skulle iväg. När han hade åkt så tog jag hundarna ner till affären för att hämta mina linser som redan kommit och så skulle jag möta upp Thesse, Carro och barnen igen.. så vi gick hem till mig och fortsatte prata och umgås... Skönt att slippa vara själv hela kvällen faktiskt och trevligt sällskap är aldrig fel!

Älskling han lär inte komam hem förens inatt någon gång.. tror det var till typ 02,00 han skulle jobba och då sover ju jag förhoppningsvis.. man vet ju aldrig.. jag sover så konstigt om nätterna..

Det ska tilläggas att hundarna har varit helt fantastiska mot barnen! Amore är ju lite smått opålitlig men han har varit superduktig verkligen!! han morrade kanske MAX 2 ggr åt lillkillen men det var för att han kom för nära honom när han låg i sin korg och en gång när han hade sin favvoleksak.. toppen har han varit idag!!


Det blev inte som tänkt idag..

2011-06-27 @ 22:31:06 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Dagen blev inte alls som vi hade tänkt oss.. när jag hade duschat och gjort mig i ordning så ringde "bil mäklaren" och sa att vi inte behövde komma ner till Kalmar idag, utan vi skulle komma på onsdag i stället.. Så inte blev det något ikea inte.. men då får vi ta det på onsdag i stället då hehe jäklans var irriterad jag blev, jag som hade gjort mig i ordning och allt ^_^

Vi tog det lungt några timmar och sen lagade vi mat. potatis och sill blev det! på pappas vis, vilket innebär att man har kokt ägg i småsmå tärningar och småsmå tärningar av rödlök och så ovispad grädde över hela baletten.. mm det var gott.. synd bara att vi hade glömt att köpa gräslök hehe men de gick ändå! Efter maten gick vi bort till mamma för att prata lite skit och fika, när vi kom dit så var Thomas och Melle där med så det blev mycket prat och skratt trevligt trevligt =)

Även att dagen inte blev som den skulle så blev den bra =)

Linser

2011-06-27 @ 11:51:03 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Jag har beställt linser på nätet för första gången idag. Sitter här och funderar på om det var bra eller dåligt gjort. Blir lite osäker eftersom att när jag säkte på min sort som heter Iwear XR Supreme så kom det upp att det var synoptiks märke och att linserna igentligen heter Biofinity. konstigt.. men det står ju att det ska vara samma lins bara att synoptik "döpt" dom till något eget.. aja.. vi får se när jag får hem dom om dom är samma, känns ju i ögonen om det är fel.


Förvärkar

2011-06-27 @ 11:44:26 | Publicerat i: Graviditet | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

antar jag att det var jag vaknade av idag.. starkare än jag haft innan så det var lite spännande men dom gick över efter ett tag... det var ju synd ^_^ Fast å andra sidan så är vi ju inte klara i Kottens rum ännu.. så kanske lika bra att det gick över ^_^

Nu har vi bara suttit här i soffa hela morgonen och tittat på skitprogram och bara myst. Vi har inte ens ätit frukost ännu och det börjar kännas i magen nu. Ska nog ta mig ut i köket och duka fram massa gottigt så vi får i oss något vettigt! Sen får det bli en dusch och roligheter som att betala räkningar... Måste kolla över vad vi har för pengar eftersom att jag vill smyga in på ikea en sväng när vi ändå är i kalmar sen idag :P

Men som sagt.. nu blir det att äta!


Skiren

2011-06-26 @ 23:48:13 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Idag har vi varit i skiren och haft picknick med Denise och Fredrik. Det var mysigt, vi var dock inte där så jättelänge eftersom att det började regna. Det är just typiskt att det ska börja regna när man hittar på sånna saker, men när vi har haft våra "fixa lägenheten" dagar så har det varit strålande sol messt hela tiden. Så typiskt!

När vi åkte hem från skiren var det meningen att vi skulle fixa här i lägenheten, jag tänkte bara vila mig en stund, men somande och sov i typ 2 timar och sen var det dags att laga mat så det blev inget fixande idag. Men ärligt talat så känns det uberskönt att bara ha tagit det lungt hela kvällen!

Nu ska vi gå och lägga oss när som för imon blir det Kalmar. Om jag får som jag vill blir det en liten snabbsväng förbi IKEA ^_^ Jag hoppas att dom ringer från MIO imon också så att vi kan få ett leveransdatum på vår fräsiga soffa vi har beställt :P


Twilight Ladybug

2011-06-26 @ 23:40:40 | Publicerat i: Bilder | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

En sån här fick vi till Lillkotten av Mallan, Vincent och Thomas.
Det är en nattlampa som lyser i tre olika färger och avbildar stjärnhimlen i taket.
Tydligen ska det vara väldigt rogivande för bebisar och barn men även vuxna, ska
bli spännande att se hur det blir när vi sätter igång den :D
Den är ju så himla söt också :P

 


Midsommarafton

2011-06-26 @ 23:17:23 | Publicerat i: Bilder | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Den firade vi på Öland som vanligt. Det är så mysigt med midsommarafton! Mallan och lilla Vincent var hemma från USA och var givetvis också på Öland. Jag och Alexander hade aldrig träffat lillkillen innan så det var premiär för det. Jisses vilken go unge han är massor med bus och charm hela tiden hehe Therese och Nathalie var också med till Öland i år, mysit värre :D

 
Vincent och morbror Alle =)                            Som sagt, massa bus hela tiden =)

 
Therese och Nathalie =)                                    mm, händer är gottigt :P

Sängen

2011-06-26 @ 22:14:15 | Publicerat i: Graviditet | Inlägget har 2 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Lillkottens säng är bäddad och klar för att användas =)
Vi förälskade oss totalt i det söta bäddsättet med små smultron på, det är såå sött!
Jag skulle vilja ha en sänghimmel till sängen men det vill inte Alexander, så vi får se
hur det blir med den saken =)

 


3 årsdag

2011-06-26 @ 21:42:54 | Publicerat i: Älskling | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Vi firade även vår 3 årsdag i måndags. Det blev inte mycket till firande eftersom att vi först var hos barnmorskan och sen åkte vi hem och fortsatte att packa upp så att vi skulel få ordning här i lägenheten. Men lite extra mysiga var vi mot varandra under hela dagen i alla fall =)


BM-besök

2011-06-26 @ 21:24:19 | Publicerat i: Graviditet | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

I måndags (20/6) så var vi på vårt första besök hos vår nya barnmorska Elise. Hon verkar vara bra =) Vi satt och pratade en hel del och gick igenom graviditeten så att hon skulel bli lite uppdatterad om hur allt har varit och är. Ny blodgruppering var vi tvugna att fixa så fick lämna blodprov. Skumt igentligen att blodgrupperingen jag fick uppe i Haninge inte gäller här nere. Men men det gör ju inte mig något att lämna blodprov.

Så här såg det ut

HB: 118 (-10 sen förra gången, berodde på att jag inte tagit mina tabletter som jag ska, hittade dom inte i packningen)
Blodtryck: 110/75
SF: 35,5 cm (+0,5 cm)
Hjärtljud: 130 slag/minut


Vecka 38

2011-06-26 @ 21:13:20 | Publicerat i: Veckovis | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Allt har blivigt försenat nu pga flytten.. men här kommer update och bilder från 38.
Bilderna är tagna igår (vecka 37+4)

 

Mamma:
Har du svårt att sova på nätterna? Det är inte lätt att hitta en bekväm ställning, försök att ta kuddar till hjälp. Nu är tiden då man inte gör mycket annat än väntar.Veckorna före den beräknade förlossningen upplevs mycket olika av olika kvinnor. Vissa blir deprimerade mot slutet av graviditeten, blir labila till humöret, irriterade och har svårt att få någonting gjort. Andra får en drift att förbereda för barnets ankomst - se om sitt hus, sätter igång med storstädning, lagar mat, bakar och fryser in för kommande behov eller titta på lite babykläder.

Bebis:
I vecka 38 är medelkroppslängden  50 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3200 gr. Huvudets omkrets är 34,8 cm. Ditt barn är nu redo för ett liv utanför livmodern. Visste du att det är barnet själv som bestämmer när det ska komma ut, graviditetslängden finns programmerad i barnets arvsanlag. Lungorna är fyllda med vätska fram till födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft. 

Egna ord:
Jag har inte alltför mycket att säga mer än att jag är less på att vara gravid nu (det känns hemskt att klaga när man har längtat efter bebis så mycket, men det är faktiskt jobbigt nu). Det är tungt och otympligt, det gör ont i hela kroppen och nu har mina fötter och händer börjat svullna också. Lagom roligt är det, men jag lever på hoppet om att förlossningen sätter igång snart. Jag sover skitdåligt om nätterna eftersom att det är varmt och jag får ont i kroppen, och så självklart det som att gravida "gnäller" om, alla jäkla toalettbesök, jäklar vad jobbigt det är att springa på toa hela tiden! och så inte nog med det så har jag ju som jag sagt innan den hemska halsbrännan om nätterna.

Jag lever!

2011-06-24 @ 00:08:39 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Jag har bara inte haft tid att sitta här vid datorn och skriva.. Ok där ljög jag kanske lite, tid har jag väl haft såhär på kvällen men jag har varit så otroligt trött så jag har inte orkat..

I alla fall så har vi kommit någorlunda i ordning här i nya lägenheten, varit på IKEA och inhandlat allt nädvändigt till Lillkotten.. Sängen är monterad och bäddad.. vagnen är oxå klar för användning, så fint så! bara skötbordet och allt annat som ska fixas sen är det färdigt!

Jag ska försöka uppdattera mer, men just nu så känner jag att prion är att få färdigt vårt hem innan Lillkotten "pluppar" ut.. så ni får har lite tålamod med att jag är dålig på bloggandet just nu..

Nu ska jag sova
Nattinatt

Det sista!

2011-06-17 @ 10:00:17 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Dagen idag bjuder på att göra klart ALLT här hemma inför imon. Vi ska packa ner det sista och så är det lite småsaker vi ska hinna med. Men idag har jag ju pappa till hjälp så jag slipper göra allt själv och det känns toppen bra!

Hyffsad dag

2011-06-16 @ 18:53:18 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Rätt lung dag idag faktiskt! har plockat och fixat lite här hemma under dagen och nu har vi ätit och pappa har kommit hit så nu sitter vi bara och tar det lungt och slappar och så.. får se om vi slänger lite skit borta i kontainern sen =)

Min rygg är bättre idag än vad den var igår och det är ju bra! fick lov att ta alvedon när jag gick och la mig för att över huvudtaget kunna ligga ner i sängen.

Har mig själv att skylla!

2011-06-15 @ 23:03:51 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Min rygg har pajjat totalt.. fattar inte vad jag har gjort för att förtjäna sån jäkla ryggvärk.. Men jag har ändå plockat och donat lite här hemma.. men nu får jag helt klart skylla mig själv för nu har jag så ont så jag inte kan stå upprätt och kommer med nöd och näpe upp ur soffan. hemskt är det!


Föräldrautbildning och BM-besök

2011-06-14 @ 19:39:31 | Publicerat i: Graviditet | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Idag var vi på en föräldrautbildning om amning. Det var en bra kurs, vi fick mycket bra tips och råd som jag lär ha nytta av sen när det väl är dags!

Barnmorskebesöket var det sista hos Eivor. Nästa besök blir hos en ny barnmorska nere i Oskarshamn på måndag. Men i alla fall.. Vi pratade lite om flytten och hon lyckoönskade oss och så, kändes lite smått vemodigt att det var sista besöket, vi har trivts bra med henne. Men men jag fick med mig min journal så att jag kan ge den till den nya barnmorskan på måndag. Hon frågade även om hon fick ringa mig sen när hon kommer tillbaka från semestern för att hörta hur allt har gått och hur jag mår och sånt. Jag sa att det var helt ok, tyckte det var lite gulligt av henne =) Vi fick en snabbkik på bebisen idag för Eivor ville försäkra sig om att det var huvudet och inte rumpan som var fixerad, så då fick vi se en snabböverblick på bebisen med ultraljudsmaskinen =) härligt att få sen den lille <3

Såhär såg det ut idag:
HB: 128 (+4)
Blodtryck: 110/75
SF: 35cm (+2cm)
Hjärtljud: 140 slag/minut




vecka 37!

2011-06-14 @ 19:25:19 | Publicerat i: Veckovis | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Mamma:
Om barnet skulle födas nu räknas det som fullgånget. Barnet är moget och väl förberett för livet utanför livmodern.

De flesta barn ligger med huvudet i bäckenet, 4 procent ligger med stjärten före. Huvudet - eller stjärten - tränger ner i bäckenet och fixerar sig. Tidpunkten varierar dock mycket, hos en förstföderska kan huvudet redan vara fixerat sedan flera veckor och hos en omföderska är det inte helt ovanligt att det sker först i samband med att förlossningen startar.

Nattsömnen är inte så god som tidigare. Antingen måste du gå upp och kissa eller så sparkar ditt barn så att du inte kan sova. Det är vanligt med ryggbesvär särskilt under senare delen av graviditeten, då kan det vara skönt att vila ryggen genom att ligga ner en stund. Bäst är att ligga på sidan med ena eller både benen böjda och en kudde mellan benen som stöd

Bebis:
I vecka 37 är medelkroppslängden 49 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3000 gr. Huvudets omkrets är 34 cm. Från och med den här veckan är inte ditt barn för tidigt född.

De mesta av lanugohåret är borta. Lungorna har mognat. Barnet sväljer fostervatten och kissar, vilket är en viktig del i balansen av mängden fostervatten. Vid födelsen har ditt barn 300 ben i kroppen medan vuxna har 206, flera är ganska mjuka till en början. Vissa av benen växer samman i barndomen.

Egna Ord:
Otroligt trött, sover jättedåligt om nätterna och behöver nästan varje dag en tupplur mitt på dagen för att över huvudtaget orka med att vara vaken. Får mer och mer ont i svanskotan och bröstkorgen (både fram och bak). Ja, jag gnäller faktiskt den här gången. Jag börjar bli lite less påa tt vara gravid nu.


Knasdag :S

2011-06-13 @ 17:03:54 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Jag har gråtit och gråtit och gråtit.. för allt och ingenting. Vissa gånger vet jag inte ens varför jag började gråta.. Tårarna har bara strömmat idag helt sjukt.. Det har varit en riktigt hormondag! Jag tror att det mest har berott på att jag inte ville vara ensam hemma idag, men snart kommer i alla fall älskling hem och då ska vi laga lite mat och sen ska vi fixa lite här =)

Magen

2011-06-12 @ 20:38:40 | Publicerat i: Veckovis | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Vecka 36 magen =)



Inte kul med bristningar.. Men helt klart värt det!
undrar om inte magen sjunkigt lite..


Så små!

2011-06-12 @ 17:36:18 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Nu är det färdigtvättat och alla Lillkottens små små kläder är rena och klara för användning :D Nu ska vi bara kolal vilka som ska ner i Flyttväskan och vilka som ska ner i BB-väskan =) tänk vad pluttiga kläderna är och i dom små små ska en bebis få plats.. känns helt sjukt ^_^

Nu ska vi fortsätta att packa.. måste bara äta en knäcke me kaviar för att få i min lite salt =)

Tvättar!

2011-06-12 @ 13:30:36 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Idag tvättar vi! sista gången vi tvättar i den här tvättstugan, känns inte så himla drygt idag av någon anledning hehe alla Lillkottens kläder ligger i tvätten också så det känns bra att få dom tvättade.. Jag borde kanske börja packa BB-väskan så lika bra att tvätta alla kläder så jag kan plocka ner lite saker.. men hur mycket ska jag plocka ner? det är frågan.. äh jag lägger väl ner en del o så om det inte blir använt sen så gör ju inte det något =) hellre för mycket än för lite kläder till vår bebis =)

Vi ska fortsätta packa idag också, skönt att det inte är så varmt idag! man blir lite mer motiverad att hålla på när man inte håller på och dö av värmeslag :P

Nu blir det tvättstugan!

Värmdö

2011-06-12 @ 13:21:46 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Igår var vi ute på Värmdö och hälsade på Liselott och Wilhelm. Vi grillade och umgicks och lilla Wille var på strålande humör och underhöll oss med alla möjliga konster :D När vi hade grillat och ätit så flyttade vi oss in och satte oss framför tv:n och fickade och såg på film. Det blev riktigt sent för vi pratade o pratade och så rätt vad det var så var klockan 00,30 så då var det dags att åka hem. Vi var hemma vid 01,30 ca så det var direkt i säng för min del. Det var en mysig dag, vi kommer att sakna er! <3

Smirnoff Ice!

2011-06-10 @ 20:49:56 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Jag är grymt grymt sugen på en iskall smirnoff ice..
Det hade verkligen varit toppen i den här värmen..
men icke.. kolsyrat vatten får jag allt nöja mig med :P



Jag skulle visserligen kunna köpa en schweppes lemon
den påminner ju väldigt mycket om en "smirre"


Denna packning

2011-06-10 @ 16:55:05 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Packat en kartong idag yey vad duktig jag är haha lite skrattretande faktiskt.. snacka om att ha noll motivation till att packa.. konstigt eftersom att jag längtar tills vi flyttar.. Jag tror problemet mest är att sakerna (det messta) som ska packas är Alles.. kul för mig att hålla på att riva i det och packa ner.. nej känns inte kul alls.. men ja återigen fattar jag ju att han inte har samma tid som jag har med att packa för han jobbar ju. men ändå... less på allt skit.. åhh tänk om jag bara fick slänga ut allt skit :D vad underbart det skulle vara hahahaha

Jag kan iofs inte påstå att jag orkar så himla mycket heller i den här värmen.. blir så himla varm och slut i kroppen bara efter en liten stund.. det är rätt påfrestande faktiskt!

Gudomlig sömn!

2011-06-10 @ 11:57:07 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

åh jag har sovigt helt gudomligt inatt! Bästa sömnen på flera veckor.. Vi öppnade balkongdörren helt och stängde in den svala luften i sovrummet igårkväll, det var nog det bästa jag har kommit på på länge gud va svalt och skönt det var i sovrummet och oj vad bra jag sov! Antar att älskling också har sovigt gott för han är alltid varm som ett element hehe

Jag hade tänkt tvätta Lillkottens kläder, filtar, sängkläder och sånt idag, så jag gick ner till tvättstugan för att sätta upp mig på en tid.. Det brukar alltid finnas lediga tvättider på fredagar, men inte idag då självklart så jag får väl packa.. usch det är så otroligt tråkigt.. och så själv också, hade vart "roligare" om jag fick hjälp men det är ju inte så lätt när Älskling jobbar hela dagen ^_^

Mår bra!

2011-06-09 @ 12:17:00 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Jag mår bra idag! Det känns faktiskt väldigt skönt =) nu har jag hällt i mig lite oboy.. Vilket är ett måste varje morgon (sov länge idag och pratade i telefonen typ 1,5 timma innan ja gick upp) =) Jag ska försöka göra lite nytta här hemma idag! Om exekt en vecka kommer pappa upp hit och då ska det messta vara klart för flytten!

Jahaa..

2011-06-08 @ 10:29:31 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Regnar gör det idag, rätt skönt faktiskt så slipper jag sitta här och känna att jag knappt står ut! Igår var verkligen plågsamt varmt.. Jag vet att jag inte ska klaga på värmen men alltså vara höggravid när det är så varmt är ingen höjdare alltså!

Jag funderar på att gå ner till tvättstugan och se om det finns någon ledig tid så jag kan tvätta alla Lillkottens kläder så det är klart.. Det har även börjats tjatas om att jag ska packa BB väskan. Men det känns lite tidigt tycker jag.. Aja vi får se om de blir någon tvättstuga..

Dags att gissa =)

2011-06-07 @ 14:41:53 | Publicerat i: Graviditet | Inlägget har 6 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!


Adam: 2 Juli - Pojke
Jennie: 3 Juli - Pojke
Min mamma: 7 Juli - Flicka
Therese: 11 Juli - Flicka
Alexander: 13 Juli - Pojke
Thesse: 14 Juli - Flicka
Carro: 14 Juli - Pojke
Therese S: 14 Juli - Pojke
Jag: 15 Juli - Flicka
Ulrika: 15 Juli - Flicka
Frida: 17 Juli - Flicka
Emma: 17 Juli - Flicka
Katta: 19 Juli - Pojke
Malin: 20 Juli - Pojke
Gabriella: 20 Juli - Flicka


Vecka 36!

2011-06-07 @ 13:00:01 | Publicerat i: Veckovis | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

35 dagar kvar till vår älskling är beräknad!

Mamma:
Från och med nu går de flesta på kontroller en gång i veckan eller varannan vecka. Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixeras sig i bäckenöppningen nu. Magen sjunker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare.

Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen. I boken Mammapraktikan kan man bland annat läsa om praktiska sovställningar för höggravida. Passa annars på att fråga din barnmorska vid nästa besök. Det kan hända att du även drömmer mycket och att drömmarna är ovanligt livliga. Många är de tankar som du bearbetar inför förlossningen och den nya familjen.

Bebis:
Bebisen är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 48 cm från hjässa till häl. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Nu avslutas ett kritiskt stadium av hjärnans utveckling, den är färdigväxt och mogen för livet efter förlossningen. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.

Egna ord:
Jag vill inte gnälla men jag börjar faktiskt tröttna lite på att vara gravid. Det är tungt och varmt, jag har ont hela tiden och så sover jag som en kratta om nätterna. Kissa får jag göra ca en miljon gånger per dag och natt , det är ju ingen fara om man är hemma men om man är ute på stan är det inte så kul när man blir akut kissnödig och man inte vet vart det finns en toalett hehe. Grymt törstig hela tiden är jag också, men antagligen beror det messt på värmen, men desto mer jag dricker desto oftare blir det toalettbesök.. Min svanskota har nog gett upp fullständigt nu tror jag, har så fruktansvärt ont hela tiden så vet faktiskt inte vad jag ska ta mig till ibland. Jag är nästan sigen på att köpa en simring att sitta på hahaha

Magbild vecka 35!

2011-06-06 @ 22:20:57 | Publicerat i: Veckovis | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Bilden är tagen i lördags, alltså vecka 34+4

 


Lååång inlägg!!

2011-06-06 @ 22:07:13 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Ja, som jag har sagt innan blir det väldigt dålig uppdatering från mig när vi är nere på Öland. Man är inte så sugen på att sitta vid datorn när man är där nere.. det är mycket mysigare att sitta på altanen och bara prata skit och umgås =) Jag ska dra igenom här lite kort om hur våra dagar har varit!

Torsdag: Dagen började med att Alle började packa släpet fullt med kartongen som vi skulle ställa i mitt rum hemma hos pappa, under tiden plockade jag i ordning här hemma och diskade morgondisken och tömde kylen på sånt som skulle hinna bli gammalt. Efter en timma ca så kom vi iväg. När vi anlände till Oskarshamn upptäckte vi att hissen inte fungerade så pappa och Alle fick bära upp kartongerna för trapporna (tack och lov så bor pappa på andra våningen i ett sjuvåningshus, mardrömmen hade varit om han bott högst upp!!). Mamma och Valle kom förbi på fika innan det var dags för oss att fara vidare ner till Öland, det var trevligt. Väl på Öland så tog vi det bara lungt och gick rätt snabbt och la oss , vi kom dit ganska sent och vi var helt slut båda två!

Fredag: Vi åkte in till Kalmar vid 9 tiden eftersom att jag hade en klipptid hos Jonas. Han klippte eller rättare sagt skar av en jävla massa hår. Så nu är jag korthårig, så kort hår som jag har nu har jag inte haft på massor med år! Men det känns skönt, jag blev av med det messta av min tråkiga blondering och mycket av min orginalfärg kom fram =)

Såhär blev det :


Efter klippningen så åkte till MIO och kollade på soffor. Vi hittade två som var intressanta så får se om det blir någon av dom! Meningen var att vi skulel stanna inne i Kalmar några timmar men vi orkade inte så vi åkte tillbaka till Öland, jag gick och la mig för att sova en stund och Alle umgicks lite själv med sin mamma. Sen vid 14 så åkte vi tillbaka in till Kalmar för att träffa Denise, Fredrik och Lollo på IKEA. Vi gick runt lite och så åt vi lunch och sen gick vi omkring lite på modehuset också. Vi skulle köpa lite saker, jag hittade 2 pyamaser till Lillkotten (hade inte köpt någon innan) och så köpte vi en ubersöt liten klänning till Nathalie =) och så köpte jag strumpbyxor och Alle hittade sig en snygg skjorta som han skulle ha på dopet! Vi köpte även festing och maskmedel till hundarna! Vi var inte så jättelänge inne i Kalmar den svängen eftersom att Denise och sällskapet skulle åka hemmåt. Men det var i alla fall trevligt att träffa dom den stunden som vi träffades <3

Lördag: Nathalies dop! Det var ett fint dop och rätt skönt att det inte var mitt i en högmässa med massa gud och jesus snack. Det var helt enkelt en dopgudstjänst eller vad det heter. Fyra barn döptes i alla fall och det var det som var i fokus. Jag bar Nathalie eftersom att jag är hennes gudmor men efter ett tag fick Therese ta över, min rygg gav upp efter ett tag vilket var väntat. Men det gick finfint! Efter dopet var det fika med smörgåstårta och pärongräddtårta mumsigt hihi


Min rygg hade gett upp här så Therese fick ta över =)
Höggravid är bara förnamnet haha :P

Efter dop och dopfika så åkte vi vidare till Vimmerby för att fira Alles mormor som fyllde 80 år. Det var också väldigt trevligt och så fick jaf träffa några fler ut hans släkt som jag inte träffat tidigare. Det som var synd var att jag var så himla trött och så var det så varmt där hemma så jag höll på att smälla av! Vi åkte väl därifrån vid 19 tiden mot Oskarshamn för att hämta hundarna som vi på morgonen lämnat hemma hos pappa. Dom kunde ju inte vara ensamma på Öland hela dagen ju.

Söndag: Vi gjorde inte ett dugg! Jag hade skitont hela dagen så jag låg bara på soffan och slappade och Alle gjorde mig sällskap! Skönt med en slappdag!

Måndag (Idag): Hemfärd. Vi stannade till i Oskarshamn för att hämta en ljudbok hemma hos mamma som pappa hade lämnat där. Det blev lite fika och lite snack och sen gav vi oss iväg. Nu har vi varit hemma en stund och jag har (som vanligt) skitont i min svanskota och har haft det hela vägen upp. Det har faktiskt varit hemskt att sitta i bilen så länge! Snart ska vi gå och lägga oss, Alle ska jobba imo9n och jag får väl göra lite nytta här hemma. Hundarna saknar vi redan, vi lämnade kvar dom på Öland nu så dom slipper vara med i flyttlasset som går om två veckor! Blir tomma två veckor utan våra små yrväder!

 

 

 









Våra fina pojkar!


Tvätta

2011-06-01 @ 16:11:50 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Det tvättas idag.. inte direkt min favouritsysla men det måste ju göras! Snart är det klart i alla fall så det är skönt det =)