Varning för massa gnäll!

2011-03-30 @ 21:19:22 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Idag har jag varit hemma från jobbet. Som jag skrev igår så mådde jag sjukt illa, och fick svar på inatt att det berodde på att jag behövde kräkas. Som vanligt så mådde jag bättre efter mitt kräkande men när jag vaknade i morse mådde jag sådär hemskt illa igen så jag bestämde mig för att vara hemma från jobbet. Jag mår fortfarande sjukt illa men ett tag gick det att dämpa med päronsaft men nu fungerar inte det längre heller, magen skriker efter mat i mellanåt men så fort jag äter mår jag apilla.. vet inte hur jag ska tackla det riktigt =( Lillkotten behöver ju energi!

Halsbränna har jag också samtidigt som jag mår sjukt illa men den kan jag ju i alla fall tackla med Novalucol som tur är! Samtidigt har jag givetvis jävulskt ont av foglossningen idag vilket som vanligt verkligen inte är någon höjdare.. Tänk att man kan få så ont av att bära på något så underbart! *suckar*

En sista gnällig sak är att mina exem i armveckena har blommat upp och kliar så jag håller på och smälla av. Kliar och kliar och kliar, smörjer och smörjer och smörjer men inte hjälper det.. och Jaaaa jag vet att jag inte ska klia.. men jag kan ju inte låta bli när det kliar så hemskt.. så nu har jag ont också för att jag rivigt sönder, men det har jag ju mig själv att skylla.


Lista =)

2011-03-29 @ 21:00:44 | Publicerat i: Graviditet | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Jag har "lånat" den här listan ifrån Emelie

När fick du reda på att var gravid?

Tisdagen den 26 oktober 2010

Hur reagerade du?
Jag blev skitglad och började gråta

Var bebisen planerad?
Ja =)

Hur reagerade pappan till barnet?
Han blev glad han också såklart!

Hur gammal kommer du vara när du föder?
24, kommer inte hinna fylla 25.

Har du förändrats sen du blev gravid?
Ja, det har jag.
Mitt humör är lite svajigt ^_^

Kroppsmässigt?
Jag blir tjockare och tjockare.
tur att det finsn en bra anledning hihi

Vad är det bästa med att vara gravid?
Att känna Lillkottens alla underbara sparkar!
och att jag slutat röka =)

Sämsta?
Foglossningen, halsbrännan och
den olindriga tröttheten


Är du rädd för kommande förlossning?
Nej, det kan jag inte påstå!

Vet du vad ert barn har för kön?
Nej, och nu är jag glad för det =)

Har ni bestämt namn?
Njah, vi har namnförslag på både flicka och pojke men det är ju inte säkert att
Lillkotten ser ut som en "sån"

Några speciella likheter du vill att er bebis ska få av dig eller pappan till barnet?
Jag vet faktiskt inte, har inte funderat så mkt på det

Är din bebis lugn eller livlig i magen?
På dagarna är den lugn.
Kvällarna/nätterna är det ett himla liv på h*n ^_^

När tror du att er bebis kommer födas?
Jag tror att den kommer födas ca 1 vecka efter BF


Vecka 26!

2011-03-29 @ 19:14:48 | Publicerat i: Veckovis | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Bebisen:
I vecka 26 är medelkroppslängden ca 35 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är ca 900 gr. Ögonen är nu färdigbildade, dom har hittills varit stängda för att näthinnan ska kunna utvecklas men nu öppnas de och bebisen börjar blinka. Den har även lärt sig att både andas in och ut med sina lungor. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Spela musik som du gillar.

Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö. Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.

Omkring denna vecka börjar fostret öka rejält i vikt inför sin födelse.

Mamman:

Nu närmar sig livmodern de nedersta revbenen och nu går du in i den sista och tredje trimestern. Förmodligen passar inte dina vanliga kläder längre, för nu börjar du lagra fett kring bröst och höfter. Du bör ha gått upp mellan 7 och 10 kg vid den här veckan. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen. Försök att dricka mycket mer vatten än vad du vanligtvis gör.

Egna ord:
Vår bebis tycker om all musik verkar det som hihi spelar ingen roll vilken musik som spelas det blir ändå ett himla hallå där inne i magen :D Tröttheten har kommit tillbaka. Om jag inte vilar mitt på dagen så är jag helt slut tidigt på kvällen, men då är det ju försent att gå och vila för då kan jag inte sova på natten sen. Halsbrännan sitter fortfarande i och kommer lite titt som tätt och irriterar mig. Hur det ligger till med vikten vet jag faktiskt inte för jag har inte vägt mig på ett tag.. ska göra det imonbitti tänkte jag =)

Jag ska även ta veckobild på magen men det får bli imon för jag är grymt trött nu.



Hemma i VH igen!

2011-03-29 @ 18:55:29 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Det blir lättast om jag skriver dag för dag.. men det blir långt! Jag har haft bra dagar nere i Västervik med min kusin. Nathalie är underbart söt och en väldigt snäll liten tös! Som jag sa till Alexander, "det är tur vi har en bebis på väg annars hade jag börjat tjata om bebis igen" hihi

Torsdag: Ja då började dagen med att jag satte mig på swebuss ner till Västervik. Väl framme där så kom Therese och lilla Nathalie och hämtade mig vid stationen, så åkte vi och köpte mat på McD och sen åkte vi hem och åt. Mycket skratt eller snarare fnitter blev det hihi vet inte varför det blir så fnittrigt när vi två kommer ihop ^_^ Vi hämtade Adam på förskolan och så senare på kvällen kom Björn och hämtade honom eftersom att han skulle ha Adam under helgen.

Fredag: Vi åkte in till stan, där fick jag lite saker inhandlat som jag behövde b.la nya trosor, ny BH och en ny ögonfransböjare, och så kunde jag bara inte låta bli att köpa en ursöt liten body som jag hittade. En svart- och vitrandig med mumin på =) Therese "sprang" före mig upp till åhlens för att köpa en parfym så när jag mötte upp henne igen var lilltjejen hungerig så vi slank in på närmaste fik så att Therese kunde amma henne. Då passade vi på att äta lunch. Det fick bli varsin räkmacka och cola till det. Gottigt! =) På eftermiddagen åkte vi ner till Oskarshamn för att hälsa på min mamma, där fick vi vofflor och så var det massa prat och så kom Thomas och Melle förbi en sväng med. Kul att få träffa dom också! På vägen ner till Oskarshamn så stannade vi till vid Godishuset och köpte liiiiiiite för mycket godis haha galet.. Kvällen blev lugn och vi gick väl och la oss vid typ 21 eller något haha vi var helt slut!

Lördag: Vi stannade i Västervik men fick besök av Thania. Det var skoj att få träffa henne igen, känns som evigheter sen jag träffade henne sist! Vi åt god lunch som var pommes och kött med god skogssvampsås mumma! Vi satt messt och pratade och bara umgicks. Det blev en ganska slapp dag men det var mysigt =)

Söndag: Då gjorde vi inte ett jäkla skit. Adam lämnades hos oss vid 10 tiden så vi gick ialf en promenad så att han fick cykla lite. Sen blev det inte mycket mer gjordet den dagen. Vi satt messt i soffan och såg på tv och mös och bara hade det bra. Men till sist så blev vi otroligt uttråkade så vi gick en promenad till. DET fick jag sota för sen på kvällen, satan vad ont jag hade!

Måndag: Therese och Nathalie for iväg till frisören och jag stannade hemma med Adam. Vi satt och tittade på lite disneychanel en stund, mendan vi väntade på att min mamma och pappa skulle komma och hälsa på. Men så gick vi ut och väntade i stället för det var så himla fint väder! Vi gungade och lite så och sen när mamma och pappa kom så gick vi promenad och lät Adam leka lite som han ville på olika lekplatser. Vi var ute i ca 1,5-2 timmar så sen när vi kom in var han hungerig, så jag fixade lite mat till han och sen fick han gå och lägga sig och vila. Jag, mamma och pappa satt och pratade och tittade på tv:n. Sen när Therese och Nathalie kom hem igen så hade Adam precis vaknat så då fikade vi lite och pratade lite till. Det var en trevlig dag, om man bortser från hur ont jag fick av promenaden..

Tisdag: Ja det är idag det. Tog bussen hem och så började jag må jättekonstigt på bussen.. Nästan så man vill kräkas men det kommer aldrig.. det sitter bara som en klump i halsen och stör.. irriterande! Min älskling kom och hämtade mig vid sthlm central och så köpte vi med oss pizza hem, men det blev inte så mycket jag fick i mig av den :/ Nu sitter vi här och bara är.. funderar på att lägga mig här på soffan och bara mysa lite och se om den här äckelkänslan i halsen försvinner!


wroooom

2011-03-24 @ 09:07:12 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Ja nu är jag på väg till Västervik.. har bara lite lite ont idag så inget att klaga på! skönt!

Däremot är det någon här på bussen som har katt.. fan vad allergin slog in, som tur är satte det sig i näsan och inte i luftrörena *peppar peppar*

uppdatterar mer sen :-)

Ont ont ont...

2011-03-23 @ 20:00:17 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

...har jag idag, jäkla skit med vår gård på jobbet. har hållt på och tömma massa vattenpölar på vatten för att det inte ska vara drunkningsrisk för våra små pyren... Helt sjukt att fastighetsskötarna inte sköter om gården åt oss när det blir som det blir under våren. Jag har i alla fall fått mina papper från chefen nu så nu kan jag skicka in allt till f-kassan. Ska göra det imon innan jag åker, men måste kolla igenom mitt brev igen, är så nervös över att det inte är något bra brev som dom kommer godta.. men dom som har läst det tycker det är bra i alla fall så det är ju alltid något, jag får lita på er!!! ;)

I morgon bär det av till Thereisia! Det ska bli så roligt att träffa henne och barnen =) Älskling han stannar hemma med hundarna och fortsätter jobba.. Men just nu är han så underbar så han springer fram och tillbaka till tvättstugen för att jag ska kunna ha med mig rena kläder imon när jag åker! Min underbara älskling <3

Nu ska ja fixa med mitt brev.. igen.. sen ska jag packa =)

Vecka 25, 15 veckor kvar :D

2011-03-22 @ 21:19:33 | Publicerat i: Veckovis | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Mamma:
Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern. Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång. Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Bebis:
Bebis är ca 22 cm lång från huvud till rumpa och väger ungefär 700g. Omkring den här tiden börjar den höra ljud och det finns många saker att lyssna på inne i magen såsom mammans hjärtljud och magkurr. Nu känner bebisen även igen mammans röst och andra röster runt omkring som hörs ofta. De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Egna Ord:
Vi var hos barnmorskan i förra veckan och gjorde kontroller och fick lyssna på det lilla hjärtat <3 Men det har jag redan skrivigt om i et ttidigare inlägg. När vi ändå var där så bokade vi in oss på kurserna som vi blev erbjudna, Psykoprofylax, Amning och förlossningsfilm och så bokade vi även in oss på Livet efter förlossningen. Vi tänkte det kunde vara lika bra att gå på alla kurserna =)

Jag har märkt att Lillkotten tycker om sin pappas röst, ofta när han pratar i telefonen eller när vi sitter och pratar så är det ett himla liv där inne i magen hihi Det är ofta svårt för älskling att lyckas känna några sparkar eftersom att Lillkotten blir helt lugn så fort han lägger handen på magen. Älskade Lillkotten tycker om sin pappa <3

Kvällen

2011-03-21 @ 21:32:31 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 2 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Skönt att jag mår bra igen! jag har till och med varit ute på en halvlång promenad med hundarna ikväll. Kändes skönt faktiskt!! Mina stackars älsklingar har ju inte fått en ordentlig promenad på länge så nu var det verkligen behövligt, men oj vad smutsiga dom blev.. helt svarta på magen båda två så det var bara att slänga in dom i duchen när vi kom in och ducha av dom =) Jag gick nog lite för långt tror jag för fick ont i ryggen och på ena sidan av magen när jag var halvvägs hemma.. det va ingen höjdare men nu e det bra igen!

Nu har vi ätit mat, blev väldigt sent idag men så blir det ibland. Kycklingwook med ris, det va gottigt =) Det verkar som att Lillkotten tyckte de va gott oxå för det blev ett himla liv i magen hihi nej nu blir det att se resten av "en unge i minuten" det är lite skrämmande men samtidigt kan jag inte låta bli att titta =) äh va fan det är långt kvar tills ja själv ligger där =)


Illamående

2011-03-21 @ 17:08:31 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Hallå hallå
Hallå hallå
Hur har du det idag?
Tack jag har det bra!
Hallå hallå
Hallå hallå
Det är måndag idag
Måndag idag!

Ja är man uttråkad så är man hihi..

Dagen började inte så bra.. började med att jag gick upp och mårre tokilla, sådär så det känns som att man ska svimma.. så det fick bli sängen för mig igen och ett mess till kollegerna och säga att jag fick lov att stanna hemma.. så sov jag i några timmar till och så när ja vaknade igen mådde jag mycket mycket bättre.. så i morgon blir det att jobba! Herregud, jag jobbar ju bara till onsdag sen på torsdag åker jag ner till Västervik till min Thereisia!

Har småplockat lite här hemma men kroppen är inte riktigt med mig så har tagit det lugnt.. typ plockat ur och i diskmaskinen och damsugit hundhår.. sånt som måste göras varje dag om jag inte ska bli sjuk av min allergi.. jag har blivigt så himla känslig mot hundarna nu när jag är gravid.. hoppas det går tillbaka sen när Lillkotten är född och att h*n inte är allergisk.. annars kan jag inte ha dom kvar.. då får dom flytta till Öland.


Tomorrow when the war began

2011-03-19 @ 22:08:27 | Publicerat i: Film/Serier | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Mycket bättre än vad den låter som när man läser om den!
Vi tyckte den var bra i alla fall =)


Allen/Lande - Master of Sorrow

2011-03-19 @ 19:43:48 | Publicerat i: Musik | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Jag har förälskat mig i den här låten!!


Äntligen!

2011-03-18 @ 19:42:49 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Äntligen är er väntan över!!
Stort Grattis till Kim och Emma som idag fick sin andra lilla flicka!
Massa Kramar!

*pssst jag hade rätt att det var en flicka hihi*


Paket på posten

2011-03-18 @ 19:28:12 | Publicerat i: Graviditet | Inlägget har 2 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Idag har jag varit och hämtat mina paket på posten. Det ena var paketet som Therese och Nathalie ska få när jag kommer ner till västervik på torsdag, så det kan jag ju givetvis inte visa någon bild på.

Men det andra paketet var från Ellos och innehöll det här:


Otroligt gulligt startpaket med små renar på. Jag och Alle förälskade oss
i det så det fick komma hem till oss =)


Även dessa tre söta bodysar fick vi hem =)
"Star of my mom" står det på dom.

Jag fick hem mitt foglossningsbälte idag också så nu får vi hoppas att det hjälper mig en del på jobbet =)

Oh jusst ja.. Thesse har skickat upp skitsöta små flisvantar med ugglor på. tog dock ingen bild på dom..
men tack gumman!


Inte mycket sömn!

2011-03-17 @ 19:45:24 | Publicerat i: Graviditet | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Har inte sovigt mycket alls inatt så det blir sängen tidigt idag. Vår älskade Lillkotte låg nämligen och sparkade på min urinblåsa hela natten, det måste ha vart väldans roligt för det tog aldrig stopp.. jag krängde fram och tillbaka, puttade på magen och försökte få den att sluta och lägga sig i en annan position, men neeeejdå sparka på mammas urinblåsa var alltför skoj! Det medförde ialf att jag fick lov att gå upp och kissa 4 ggr mellan klockan 00-05.. lagom roligt, jag blir ganska kinkig när jag inte får sova om nätterna.. Jag hade ju igentligen inte behövt gå på toa alla gånger för det var ju såklart bara några få droppar varje gång.. men jag kan bara inte sova om jag är minsta lilla kissnödig.. så bara att palla sig upp..

Dagen på jobbet har varit hyfsad, haft lite ont i mellanåt och idag började det hugga knasigt kring svanskotan.. inte alls skönt.. det har det inte gjort förut så det va något nytt. Jag hoppas mitt foglossningsbälte kommer snart! Halsbränna har jag haft mycket idag och det har varit hemsk så jag åkte till apoteket och köpte Novalycol och dom verkar fungera bra! Skulle åkt till ICA och hämtat Thereses och Nathalies present på posten där, men pallade inte så får göra det imon ist =)

Nu ska ja ringa ett samtal och sen ska jag duscha!


Bra dag idag igen!

2011-03-16 @ 20:30:40 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Solen skiner och snön smälter! Var dock väldans trött ett tag på jobbet, så gick ut till kockerskan och frågade om hon hade någon chocklad i sina gömmor och det hade hon.. iofs mörk blockchocklad men det fungerade! jag blev piggare och så!

När vi kom hem nu ikväll har vi ägnat oss åt lite olika sysslor, jag målade klart ena delen av skåpen i köket (som har varit ett projekt i hundra år) och älskling fixade med massa papper och sånt tråkigt hehe

Nu har vi precis ätit mat och sitter och tittar på Arga snickaren.. det är ju fasen heeelt sjukt hur folk lever igentligen :S jag som tycker vårt köksprojket är illa och tar så jävla lång tid (nu är inte det så konstigt när vi båda jobba heltid, jag blev gravid och grymt trött, vi har helt enkelt inte orkat!) men fan det finns värre!!!! Nu efter maten är Lillkotten i full fart, känns skönt då jag knappt kännt av den alls under dagen, lugnande när det blir fart på det lilla livet =) <3

Ska se klart programmet och sen gå och lägga mig och läsa tänkte jag.. jag är trött!


BM-besöket

2011-03-15 @ 19:29:37 | Publicerat i: Graviditet | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Idag har jag verkligen haft en bra dag! Jag har varit på toppenhumör, tror det beror till viss del på att jag inte haft ont någonting! Det har varit strålande sol hela dagen med klarblå himmel, det går ju faktiskt inte att vara en surkart då! Även vår lilla älskling har varit på toppenhumör idag och sparkat och haft sig messt hela tiden =)

Vi var hos barnmorskan Eivor idag på morgonen, jag har inte träffat henne förut eftersom att jag igentligen skulle gå till en annan barnmorska, men hon har aldrig varit där när jag haft tid så jag bytte helt enkelt till henne jag var hos idag för hon verkar verkligen bra. Vi pratade lite om hur vi mår och så. Jag berättade då för henne att jag har ont i ryggen och i höfterna och så, så vi tog och provade ut ett ordentligt bälte till mig som jag ska ta och beställa! jag blev helt förälskad i bältet när jag provade det.. Superskönt verkligen!

Jag fick reda på blodproverna som jag lämnade vid inskrivningen och det visade sig att jag har blodgrupp 0 vilket är rätt ovanligt och så är jag RH negativ, dom hade även testat om Lillkotten var positiv eller negativ och det hade visat sig att h*n också är RH negativ.. Jag tycker det är så jäkla häftigt att man kan kolla genom mitt blod vad bebisen har för blod! skithäftigt! =)

Mina blodvärden var bra dom hade ökat från 119 till 124 sen jag började med järntillskottet så det va ju bra =) även mitt blodtryck var bra 120/60..

Hon mätte magen som mätte 23 cm, men eftersoma tt jag inte har gårr 24 fulla veckor ännu så kunde hon inte lägga in måtten på kurvan.. Så det får vi göra nästa gång jag ska dit =) Dom underbara hjärtljuden fick vi såklart också lyssna på och dom låg på 150 slag per minut. Visst vi har "fuskat" och lyssnat på hjärtljuden genom en Angelsound en gång förut, men det var ännu häftigare att få höra dom hos barnmorskan =)

Vecka 24

2011-03-14 @ 20:54:43 | Publicerat i: Veckovis | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Bebisen:
Nu börjar det bli trångt i magen och det känner du förmodligen. I vecka 24 är medelkroppslängden 32 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 700 gr. Foster som utsätts för ljudstress reagerar genom att hjärtat slår fortare - men de vänjer sig. Om ett foster utsätts för upprepad ljudstress reagerar det allt mindre på ljudet. Det kallas tillvänjning, habituering, vilket är en form av inlärning.

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter. Om din bebis skulle födas så här tidigt, skulle den ha goda utsikter att klara sig (ca 85%). Balanssinnet är välutvecklat och barnet vet vad som är upp och ner. Nu börjar nästa känsliga utveckling av hjärnan som pågår fram till vecka 36. Könsorganen är nu helt färdigutvecklade.

Mamman:
Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Det är inte ovanligt med halsbränna och ryggont. På grund av att blodmängden i kroppen ökar och att kroppstemperaturen stiger något får många kvinnor en rosig hy under graviditeten. Huden sväller och tar upp mer fukt, Den ökande blodmängden innebär också att du svettas mer. Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

Det är lätt att drömma mycket livliga drömmar just nu, det kan vara det undermedvetna som förbereder dig på att ett nytt liv väntar. Tänk på att vissa inköp bör göras i tid eftersom det kan vara allt svårare och jobbigare att handla i och med att kroppen blir allt mer klumpig och magen större. Våga be andra om hjälp och försök att vila emellan åt. Drick mycket vatten.

Egna Ord:
Det märks att det börjar bli lite trångt för Lillkotten där inne. Den vänder sig, buffar och sparkar och ibland undrar man om den inte kan hitta någon bra ställning att ligga i. Det här med att känna livmodern har jag inte fattat alls, jag känner och känner och letar och letar men inte hittar jag någon livmoderkant eller nått sånt(jag har kanske för mkt fett i vägen hihi). Får se om Barnmorskan kan visa mig imon när vi ska dit. Jag är ständigt snorig eller täpt i näsan nu för tiden vilket är lite sörande faktiskt, men man vänjer sig ju vid det också. Jag har inte märkt av att jag svettas mer än vanligt. Jag vet inte vade jag drömmer längre, jag brukar alltid minnas vad jag har drömt men det gör jag inte alls längre. Kanske kan bero på att jag är så himla trött när jag går och lägger mig, så jag sover så djupt?!?

Måndag!

2011-03-14 @ 12:47:40 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Jag sitter just nu i skrivandets stund på jobbet och lyssnar på 14 st sovande småttingar. Skönt att vara tillbaka på jobbet igen så dagarna går lite fortare och man får träffa lite folk. Men det är inte lätt alltså, min rygg och mina höfter är inte alls med mig och vill inte alls som jag vill! Dom vill bara göra ont och hugga och sända ut strålande smärta titt som tätt.. inte skoj.. jag har ialf lämnat in papper till chefen idag som hon skulle kika på och fylla i när hon har tid, jag sa att det är lite småbrottom för att jag vill få iväg alla papper så jag hoppas verkligen att hon håller vad hon lovat! Så klart blev hon ju inte alltför glad när hon insåg att det handlar om att jag begär att få gå på havandeskapspenning redan i maj.. men samtidigt så tror jag hon förstod det eftersom att jag har så ont hela tiden!

Suck och stånk.. nu ska barnen upp! Tack och lov kom Bella in och hon är så snäll och plockar upp barnen åt mig! Tack gumman <3

F-kassan

2011-03-13 @ 21:49:32 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Ja, nu har jah skickat in moderskapsintyget till försäkringskassan så får vi se vad för smarriga papper dom skickar hem till mig.. Jag har nu suttit i två kvällar i rad och läst på hemsidan om allt som man ska veta om havandeskapspenning och föräldraledighet och föräldrapenning och bla bla.. Man blir ju helt störd av att sitta och läsa på deras hemsida.. krongel hit och krongel dit.. usch.. 

Blev så himla nojjig över att jag inte ska få gå på havandeskapspenning när jag vill det, så jag satte mig och skrev ut alla ansökningar och sånt skit som ska skrivas.. så har fyllt i min ansökan och skrivigt ett lååångt brev om allt som jag inte klarar av att göra på jobbet på grund av foglossningen och min jäkla rygg..  så imon ska jag ta med mig papper till chefen som hon ska fylla i.. Vill få iväg allt så fort som möjligt ifall det är något som kronglar så man har tid på sig att fixa allt sånt utan att stressa sen!


Inte så bra dag idag..

2011-03-13 @ 14:37:00 | Publicerat i: Graviditet | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

har ont i ryggen och så har jag ont under magen.. känns rätt obehagligt att ha ont där under magen faktiskt och så självklart ligget Lillkotten och sparkar just där.. jag hade tänkt försöka göra lite nytta idag men vi får väl se hur det går med det.. jag får ta och sätta Alle i arbete ist =)


Sparkar!

2011-03-12 @ 17:56:26 | Publicerat i: Graviditet | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Igår när jag låg här på soffan och tittade på film så blev det ett himla hallå där inne i magen! Så kände jag om det gick känna sparkarna på utsidan av magen och det gjorde det, lite senare upptäkte jag att det gick att se hur Lillkotten sparkades hihi det har varit likadant idag, man ser verkligen på högra sidan att den sparkar , så antagligen ligger den med benen på högra sidan och huvuder på vänstra.. för det är inte så mycket aktiviteter på min vänstra sida.. Häftigt att vara gravid nu när allt börjar märkas så tydligt!

Det är synd att jag ska ha ont bara.. Men ska sätta mig och skriva ett brev till försäkringskassan om allt som jag inte klarar av att göra på jobbet så får vi hålla tummarna på att jag får helbeviljad havandeskapspenning från och med Maj! Jag vet bara inte hur jag ska börja det jäkla brevet.. usch jag är värdelös på att skriva sånna viktiga brev..


eeehh?? jaha??

2011-03-10 @ 18:11:00 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Min kära sambo skulle vara lite gullig mot mig och köpa med sig
en drömsemla hem från 7Eleven.. nästan olagligt at tkalla det semla ^_^
Såhär såg den ut..



Typ kanelbulle (utan kanel) me en liiiiiiten liten klick vaniljkräm och 
en klutt grädde på.. vad ska man säga lixom? Den smakade ju bra
men det var ju inte vad jag kallar en semla hihi 
Tack ändå älskling för att du tänkte på mig <3


Magen vecka 23 =)

2011-03-10 @ 13:47:31 | Publicerat i: Veckovis | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Har inte orkat ta någon bild på magen förens idag, så här kommer veckans bild =)


Magiskt!

2011-03-08 @ 18:24:35 | Publicerat i: Graviditet | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Idag kände vi Lillkottens små sparkar och buffar på utsidan för första gången. Jag låg på soffan och vilade och hade handen på magen och så pötsligt fick jag mig en spark rakt i handen, så sa jag åt älskling att också känna och han fick också en spark mitt i handen. Det kändes som en liten liten fot ^_^

Äntligen fick älskling också känna att det verkligen är liv där inne i min mage <3
Magiskt!


Tävling!

2011-03-08 @ 13:05:56 | Publicerat i: Roligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!


Jag tävlar hos annasaranet om en valfri ljuspåse från Pias Idéskåp.
Tävla du med, klicka här!


Vecka 23!

2011-03-07 @ 18:24:52 | Publicerat i: Veckovis | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Bebisen:
Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm från huvud till häl och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.

Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen "på riktigt", istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små "skutt" i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.

Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.

Jag:

Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper.

Du kanske kan känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.

Fet fisk kan vara nyttigt för bebisens utveckling och det finns tecken som tyder på att kvinnor som har fet fisk i sin kost föder barn med en bättre utveckling av synen, enligt en studie från universitetet i Bristol.

Egna ord:
Hicka känner jag av dagligen. Jag trodde det jag kände var sparkar eller boxningar men när man förklarar det som ”skutt” så är jag 90% säker på att det är hickningar jag känner. Sammandragningar har jag inte känt av över huvud taget vad jag vet. När jag får det förklarat för mig hur en sammandragning känns så tror jag inte alls att jag haft någon. Jag har provat att lägga handen på magen för att känna efter också men har inte känt av något alls!


Dagen i korthet

2011-03-06 @ 22:48:38 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Den här dagen började vääldigt slappt måste jag säga.. Vi satt framför tv:n och bara tog det lungt.. Vi tittade på lite olika "skit"program och sen efter en stund så somnade jag här på soffan med Amore bredvid mig..Ysigt mysigt =) När jag sen vaknade hade jag massor med energi så då satte vi fart med våra planer för dagen.. Alle åkte iväg till Bauhaus och inhandlade lite grejer vi behövde för att någonsin bli klara i köket.. under tiden var jag hemma och slipade och grejade på dessa jäkla tråkiga skåp.. När Alle kom hem så var jag så hungerig och jäkligt irriterad på att saker och ting bara ska jäklas hela tiden..  så jag ställde mig och lagade mat åt oss.. Korvstråganoff med ris fick det bli, gottigt värre!

Efter maten satte jag fart i köket igen, när jag väl kommer igång vill jag inte sluta.. Men kan ju inte hålla på hela natten när jag ska upp och jobba imon och så tror jag iofs inte grannarna blir så glada om jag håller på att banka och greja hela natten heller hehe

Nu har jag ialf tagit en dusch för att få bort allt spackeldamm ur håret och från kroppen.. Tänkte en varm dusch skulle fungera som ett sätt att få mig att varva ner, men icke.. Jag har fortfarande massor med energi, det kommer bli svååårt att somna sen när jag lägger mig.. attans.. jag som börjar tidigt imon bitti.. synd om Alle också som få stå ut med mig som komemr ligga och prata i hundra år för att jag är rastlös haha

The Fighter

2011-03-05 @ 21:17:49 | Publicerat i: Film/Serier | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Riktigt bra film!
Gillar man verklighetsbaserade filmer ska man se den här!
Mark Wahlberg spelar så jäkla bra!(så e han fin att titta på oxå hhi)


Marabou

2011-03-04 @ 17:48:55 | Publicerat i: Bilder | Inlägget har 2 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Var godissugen i affären idag så dessa godingar fick följa med hem :P



Nu ska jag gå och laga spagetti och köttfärssås, ska bli gott =)


Smålänsk husmanskost

2011-03-03 @ 20:07:56 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Jag har faktiskt inte direkt något vettigt att skriva idag.. Jag har ju bara jobbat idag.. ingen annat.. när vi kom hem lagade jag mat och nu är vi grymt mätta. Det blev kokt potatis med stekt fläsk och löksås idag.. GOTT!

Tanken var att vi skulle åkt på babykväll på babyland nu ikväll men vi pallar inte så det får vara... Lite smådumt att ha det mellan 19-21 en torsdagskväll. hade vart bättre med en lördag eller söndag tycker jag..


Mat

2011-03-02 @ 20:14:06 | Publicerat i: Bilder | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Simpelt men jäkligt gott ^_^
Ja vi äter rätt sent här hemma..


Gravidbola

2011-03-02 @ 19:21:32 | Publicerat i: Graviditet | Inlägget har 2 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Idag fick jag hem min gravidbola som jag beställt =)
Tog en helt vanlig slät. Först ville jag ha en med mönster..
men så tänkte jag att en slät kan jag ha till allt =)



Den mexikanska bolan eller graviditetspinglan är ett vackert smycke för gravida. Inuti smycket finns en liten xylofon på vilken en liten boll dansar runt och avger ett speciellt svagt ljud när kvinnan rör sig. Genom att bära smycket långt ner på magen kan barnet höra ljudet. Från cirka 20:e graviditetsveckan kan barnet i magen höra och känna igen det magiska rogivande ljudet och lugnar bebisen under graviditeten och efter födelsen känner barnet igen ljudet och blir lugn av det.

Ja om man ska tro på det där vet jag inte, men det är ett fint smycket och det är ju kul om det är sant det som skrivs om den. Det lär jag ju märka om inte annat =)


Otroligt trött

2011-03-01 @ 21:17:33 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Ja, som rubriken säger så är jag otroligt trött ikväll. Jobbat stägning idag och ungarna har varit helt upp och ner och inte lyssnat på något man säger. Jag orkar verkligen inte med det just nu plus att jag får så jäkla ont under dagen också, och det gör att min stubin är mycket kortare än vanligt.. Inte kul att vara en "sur" och tråkig pedagog, jag kan ju inte leka med barnen på samma sätt längre, kan knappt sitta på mattan vid fruktstund och samling =( Det kan kännas helt ok på morgonen när jag går upp och en bit in på förmiddagen, men eftermiddagarna brukar vara hemska.. Idag har jag iofs tagit det väldigt lugnt och suttit ner väldigt mycket.. Värken blir värre desto mer jag står och går omkring.

När vi kom hem hade vi ett låååångt samtal med varandra, det behövde vi så det känns bra! Vi kom fram till en hel del under vårt samtal, nu ska vi bara bestämma oss för hur vi ska göra också.. Inte det lättaste det heller =/

Nu har jag duschat och gjort mig klar för kvällen.. så sen är det bara att borsta tänderna och hoppa, eller snarare krypa ner i sängen.. Det ska bli mysigt =)