Vecka 37 (36+1)

2013-02-25 @ 20:13:00 | Publicerat i: Veckorna för sig | Inlägget har 3 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Igår gick vi in i vecka 37! Det är inte klokt att Grynet snart är här.. Vi längtar som tusan men samtidigt är det läskigt att fundera på hur vardagen kommer att se ut med två barn! Antagligen blir det tufft utav bara hel*ete men samtidigt totalt underbart! jag känner en stor lycka över att kunna bli gravid utan problem, att vara gravid trotts alla mina krämpor och givetvis att bli tvåbarnsmamma!! <3

Den här veckan
Bebis:
Är nu ca 47cm långt från topp till tå och väger ca 3kg. Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två – tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är fylld med näring och ger barnet ett skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar. De allra flesta barn fixerar sig under sista delen av graviditeten. Inte ovanligt från vecka 37. Karaktären på fosterrörelserna ändras, dock ej frekvensen. Du ska känna liv i magen varje dag!

Mamman:
Nu börjar du längta efter att föda. Det är vanligt att känna förvärkar nu. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa förvärkar ska inte göra ont. Spänningen och förväntningar stiger ju närmare förlossningen du kommer. Man känner sig redo att föda nu och längtar. Börja packa väskan du ska ha med dig till förlossningen. Tips på saker att ha med får du från din barnmorska. Barnmorskan skriver nu en sammanfattning i mödravårdsjournalen om din graviditet och går genom födelseplanen som ni tidigare har skrivit tillsammans.

Egna ord:
Liv i magen, jo tack och ont gör det ibland oxå beroende på hur Grynet rör sig! Det är mycket tryck uppåt mot revvenen på min högra sida, men som sagt det är underbart att känna alla rörelser så att man vet att h*n är ok! Jag har en del förvärkar, speciellt på morgonen då det känns som mensvärk och gör ibland ont ut i benen och ryggen.. Väskan har jag börjat packa och förlossningspappret är ifyllt! En vecka till sen är det fritt fram för lillgos att komma ut


Kommentarer
Postat av: Mathilda

Det är nog en omställning när de plötsligt är två men tänk vilken dubbel lycka :)

Postat av: Emma

Det är dubbelt av allt! Dubbelt mycket kärlek! Dubbel lycka! Dubbelt så roligt! Dubbelt så spännande! Hör av dig när det händer ;)

2013-02-26 @ 13:41:41
URL: http://www.smultronmammans.blogspot.com
Postat av: Angelica

Mathilda: Jaa så klart :-)
Emma: ja, o dubbel trotts ;-) haha nejdå jag ser fram emot det jättemycket och det ska bli kul att se barnen växa upp tillsammans :-)

2013-02-26 @ 15:09:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback