Vecka 25, 15 veckor kvar :D

2011-03-22 @ 21:19:33 | Publicerat i: Veckovis | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Mamma:
Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern. Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång. Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Bebis:
Bebis är ca 22 cm lång från huvud till rumpa och väger ungefär 700g. Omkring den här tiden börjar den höra ljud och det finns många saker att lyssna på inne i magen såsom mammans hjärtljud och magkurr. Nu känner bebisen även igen mammans röst och andra röster runt omkring som hörs ofta. De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Egna Ord:
Vi var hos barnmorskan i förra veckan och gjorde kontroller och fick lyssna på det lilla hjärtat <3 Men det har jag redan skrivigt om i et ttidigare inlägg. När vi ändå var där så bokade vi in oss på kurserna som vi blev erbjudna, Psykoprofylax, Amning och förlossningsfilm och så bokade vi även in oss på Livet efter förlossningen. Vi tänkte det kunde vara lika bra att gå på alla kurserna =)

Jag har märkt att Lillkotten tycker om sin pappas röst, ofta när han pratar i telefonen eller när vi sitter och pratar så är det ett himla liv där inne i magen hihi Det är ofta svårt för älskling att lyckas känna några sparkar eftersom att Lillkotten blir helt lugn så fort han lägger handen på magen. Älskade Lillkotten tycker om sin pappa <3

Kommentarer
Postat av: Malin

Du är ju jätte stor i jämfört med mig :)

2011-03-25 @ 11:19:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback