Amningsdag

2013-04-30 @ 22:07:37 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Det blev ingen brasa för oss i år heller.. Wilma har varit otroligt snuttig idag.. Det känns som att jag har ammat hela dagen.. Och så kom Alexander hem så sent också så Olivia hade inte orkat med någon brasa.. Jag och mamma var ute en sväng med barnen så Olivia har i alla fall fått leka lite ute idag :-)

Sandra och Elwin har varit här en stund på eftermiddagen också så helt händelselöst har det inte varit :-) kladdkaka blev det också!

Nu ligger jag i sängen efter att ha lyssnat på Wilmas gap och skrik för att hon inte fick snutta.. Va tvungen att vila tuttarna lite, men nu gav jag upp så här ligger jag nu.. Lite halvtjurig för att jag fick gå och lägga mig.. Kan ju hoppas att min lön för den här dagen blir en riktigt bra natt :-)


Kladdkaka?

2013-04-30 @ 13:05:41 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Grymt grymt grymt sugen på något ordentligt onyttigt.. Typ en kladdkaka eller något liknande! Men nej.. Det får nog vara.. Eller? Hm jag vet inte..


Nattinatt

2013-04-29 @ 23:15:15 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Kvällen har bestått av snutt, snutt, tv-tittande och lite fix med kategorierna och så mera snutt såklart! ;-)

Nu ligger vi i alla fall i sängen och ska försöka sova snart, ska bara vänta på att det blir färdigsnuttat.. Hon somnar snart min lilla sötnos! Olivia sover gott i sin säng, hoppas hon slipper mardrömmar inatt!!


BVC och lite annat

2013-04-29 @ 18:52:22 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Dagen har bestått av ett BVC besök där vi konstaterade att Wilma växer som hon ska utan några anmärkningar :-)

Efter BVC hämtade vi Olivia och gick hem för att äta lunch och vila, Alexander fick åka till Norrköping och lämna vinterdäckena till Volvon för dom glömde han ta med sig i fredags hihi

Efter att Olivia sovit klart så kom Sandra och Elwin hit och umgicks/lekte, som stannade kvar på middag som blev spagetti och köttfärssås! Mycket trevligt!

Nu efter städning av leksaker, plock av torr tvätt och dammsugning så sitter jag och ammar Wilma som typ har sovit hela dagen.. Olivia ser på barnprogram och Alexander kommer hem när som! :-)


Förlossningsberättelsen (bättre sent än aldrig ;))

2013-04-29 @ 13:13:00 | Publicerat i: W förlossning | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Jag vill bara börja med att berätta att jag upplevde min förlossning väldigt bra även att det gick superfort och gjorde pissigt ont. Men jag var skitarg hela tiden, anledningen till att jag var så jävla arg var att jag hade ju planerat att hantera smärtan mycket bättre den här gången. Men det var ju inte så konstigt att jag hade så ont som jag hade och inte kunde kontrollera det som jag hade tänkt mig. Barnmorskorna som jag hade den där morgonen var fantastiska, även att jag var uppe i taket av ilska, stress och lite panik så var dom kolugna och tog sig tid för att förklara för mig och prata med mig. Alexander var helt underbar precis som han var när olivia föddes. lugn, trygg och stöttande!
---------------------------------------------------------------------------------
Jag vaknade vid 5:20 av att jag hade skitont i magen och drömde att jag hade värkar men jag tänkte inte så mycket med på det, utan gick upp på toa som vanligt och gick sen och la mig igen. Efter ett par minuter så fick jag en ny värk och efter yttligare några minuter kom en annan. Jag gick då upp och värmde vetekudden och tänkte att nu jäklar är det nog äntligen på gång! När jag låg där i sängen och klockade värkar som kom med 5-8 minuters mellanrum och gjorde ju faktiskt rätt så ont så började jag fundera på vad fasen jag gett mig in på.. en gång till!! men samtidigt var jag glad att det äntligen satt fart!

 

Vid 5:50 så skickar jag sms till Therese och Sandra där jag skriver "Det blir nog bebis idag". fick svar av dom båda och förklarar att jag klockar värkar och att det fasen gör ont alltså. Jag väcker Alexander vid klockan 6 och säger till han att det blir bebis idag för nu klockar jag värkar som kommer med ca 4-6 minuters mellanrum och håller i sig i 1,5-2 minuter. Jag går upp på toa för att göra nr två trodde jag men det kommer inget utan jag känner bara det där trycker mot rumpan som är väldigt obehagligt. Värkarna gör nu så jäkla ont så jag kan inte hålla tillbaka mina tårar. Dom tilltog så snabbt så jag trodde inte på det. klockan 6:15 var det ca 7 minuter mellan värken innan och den jag då fick, värkarna efter kom med knappt 3 minuter i mellan och jag börjar bli lite stressad och vill åka in. Alexander ringer och säger till min pappa att komma hit eftersom att han ska vara barnvakt. Han ringer till förlossningen och pratar med dom, jag får prata lite snabbt med dom och förklara hur jag känner och dom vill att vi kommer in. Han ringer även sin mamma på jobbet och informerar henne och nu i efterhand har jag fått veta att dom hade hört mig vråla mig igenom en värk och ropat att vi skulle ringa ambulans i stället för att åka in själva.

 

I samma veva som han ringer samtal och jag försöker mellan värkarna att packa det sista och klä på mig så vaknar Olivia och blir orolig för mamma, hon ska försöka trösta mig och vill ge mig sin napp och står tätt in till mig och klappar mig på benet. Lilla underbara unge inte kunde hon förstå vad som höll på att hända. Jag sa till henne att bebisen vill komma ut nu och att mamma och pappa måste åka till doktorn för mamma har så ont. När min pappa kommer så tar han över Olivia som blir glad över att se morfar men gärna vill vara hos mig eftersom att hon inte förstår varför mamma gråter och vrålar så hemskt. stackars lilla hjärtat!

 

Alexander kommer upprusandes efter att ha hämtat bilen från parkeringen sen går vi, jag går så snabbt jag bara kan för jag vill bara komma in i bilen och komma iväg. Väl framme vid bilen så får jag en värk och står där och stönar och hänger i takrailsen, någon idiot cyklar förbi och glor och det gör mig vansinnig! jag sätter mig i bilen och vi kommer iväg, klockan är då ca 7:15. Alexander drar igång värmen i stolen vilket var en himla bra ide för det lindrade faktiskt värkarna lite. Värkarna kommer tätt och jag är skitarg för att det gör så jävla ont. Hela tiden vi sitter i bilen så vill kroppen trycka på och desto närmare vi kommer desto värre blir det, jag håller imot allt jag orkar vid varje värk och säger gång på gång med gråt, panik och ilska att vi aldrig kommer att hinna, jag kommer att föda i bilen! Men underbar som han är så klappar han mig lugnande på benet och säger "jo vi hinner ta det lungt". Han kör fort som fan hela vägen upp och när vi väl är där så vill jag inte gå ur bilen för det känns som att kroppen inte kommer klara av att hålla imot trycket då. Men efter en värk så "rusar" jag mot förlossningsentren står där och väntar på att dom ska öppna. Vi kliver in i hissen och jag får en jäkla värk och typ vrålar rakt ut.

 

Barnmorskorna hör mig skrika och kommer och frågar hur det är, jag säger att jag vill inget annat än att trycka men jag håller imot allt jag kan. Dom får lite brottom och sätter mig i en rullstol och kör in mig lite kvickt i en förlossningssal(samma som Olivia föddes i) klockan är då ca 8:00. Där inne "slappnar jag av", sätter mig på sängen och känner mig omhändertagen. Allt går väldigt fort, dom sätter ctg och jag får börja nosa lustgas. Så underbart, jag vet att jag tänker att guuuud vad det luktar och smakar gott haha. Den ena barnmorskan undersöker mig och konstaterar lite snopet att jag är 10 cm öppen och att dom ska ta hål på hinnorna, samtidigt så sätter den andra barnmorskan en kanyl i amen på mig så jag bestämt sagt att jag vill fan inte ha den i handen för det gjorde skitont förra gången! Efter lite traglande och som jag utryckte mig grävande där inne så fick hon hål på hinnorna och vattnet forsar ut. Under tiden dom håller på och fixar och donar med mig så får jag värkar och det går bara inte att låta bli att trycka. Jag drar i mig så mycket lustgas jag bara kan och barnmorskorna frågar mig om jag känner att kroppen vill trycka. Ja säger jag, jag har velat trycka sen vi satte oss i bilen. Jag säger även att jag faktiskt är rädd för att trycka för att jag inte har fått Eda som jag ville ha. Men dom säger att det finns det ingen tid för att lägga det nu, bebisen vill ju ut. Jag fattar ju det med känner en viss panik över det hela och gråter och gråter.

 

klockan är 8:10 och jag får nu klartecken från dom att trycka på allt jag kan när jag får värkar men jag får inte ha lustgasen och det blir jag skitsur över. Jag beter mig som en tjurig barnunge när dom förklarar varför jag inte får ha den, jag typ blänger på dom och putar med underläppen och svara tjurigt att jag visst både kan ha lustgasen och trycka samtidigt. Men vad hjälpte det jag fick ju ingen lustgas ändå haha. Jag trycker för kung och fosterland och vrålar som en jävla idiot, jag tycker synd om dom stackarna som hörde mig, dom måste blivigt avskräckta! Barnmorskan säger åt mig att sluta skrika och använda energin och krafterna till att trycka i stället, och trycker det gör jag ju för fullt. Det häftiga med att inte ha eda är att jag för varje krystvärk känner hur hon kommer längre och längre ut, det var jäkligt taggande och jag ville bara trycka mer och mer för att få ut henne och bli av med smärtan men även äntligen efter så lång väntan få upp henne på bröstet. Klockan 8:33 kom hon ut efter en ordentlig lång och stark krystvärk!

 

Hon visade oss på en gång att hon har starka lungor och det var underbart att få höra hennes skrik! Så fort jag såg henne försvann all min ilska och det kom glädjetårar i stället. Jag fick upp henne på bröstet aldelles varm och klibbigt och underbart fin, jag tittade efter vilken sort vi fått och sa nöjt "det var ju det jag sa"! Älskade lilla Wilma du hade bråttom ut till mamma, pappa och storasyster!


Sängläge nu!

2013-04-28 @ 22:36:39 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Nästan varje kväll vid den här tiden har vi en väldigt missnöjd liten Wilma.. Inget hjälper förutom att gå in i sovrummet och lägga mig med henne så hon går snutta sig till sömns, sen kan hon ju sova hela natten! Någon rutin hon verkar fått in vilket i och för sig är bra :-) hon verkar äta upp sig inför natten på kvällen sen sover hon oftast 5-7 timmar innan hon vill ha en minisnutt för att sen sova lite till..om hon sover 7 timmar så äter hon igen nattens missade mål under morgonen :-) för min del är det ju superbra att få sova så många sammanhängande timmar, men jag ska nog höra med bvc imon om det är bra för Wilma att ha SÅ lång matpaus.. Olivia åt var tredje timma på nätterna hela amningsperioden som var 7,5 månader.. Så det känns lite väl lyxigt med Wilma.. ;-P


SM i snuttning

2013-04-28 @ 21:46:45 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Det blev en eftermiddag mestadels i soffan för min och Wilmas del.. Hon skulle snutta och snutta.. Min pappa kom hit och frågade om han fick ta ut Olivia till lekplatsen och det fick han ju gärna göra! När dom kom in igen så började jag med maten.. Stekt lax med kall sås, kokt potatis och kokta grönsaker.. Mycket populärt hos min fiskälskande lilla flicka :-)

Efter ett bad, en välling och en timmas nattning så sover Olivia, och Wilma har SM i snuttning.. Det har varit ett evigt snuttande idag och är det fortfarande.. Hoppas hon somnar snart för jag känner mig ganska mör i tittsen nu efter flera timmars snuttande..


Flitiga!

2013-04-28 @ 12:06:49 | Publicerat i: Bilder | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Flitig förmiddag har vi haft här hemma! Alexander har dammsugit, även soffan som tar lite tid då vi har en tygsoffa och Amores jäkla hår är överallt trots att han absolut inte får vara i soffan, plus att vi har en ganska stor soffa! Under tiden så har jag dammtorkat överallt, bäddat rent Olivias säng och plockat undan lite skit vi har haft framme som inte används! Olivia har såklart varit med och hjälpt till, på sitt sätt.. ;-) Vi har även öppnat fönstren och får in frisk luft och till och med måsarnas gapande känns idag trivsamt!

Nu ammar jag Wilma som har sovit medan vi fixat och nu är det Olivias tur att få gå och lägga sig en stund! Antagligen så lär Wilma somna igen när hon är klar så då kan jag ta och hänga och vika tvätt :-) annars får hon sitta lite i babysittern en liten stund!

Mycket ska hinnas med när tillfälle ges!


Nattsömn

2013-04-28 @ 07:55:40 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Jösses denna bebis kan sova hon! (Än så länge) hon somnade strax efter 22 och sen vaknade hon vid 5, åt lite och somnade om och sov till 7! Känns inte alls då dåligt det :-) nu ägnar hon sin morgon med att äta ikapp det hon missat under natten!

Olivia har sovit lika bra hon, i sin säng! Hon kom in till oss vid 5:30 och låg och mös en stund sen vill hon gå upp efter ett tag :-)


Kärlek <3

2013-04-27 @ 22:26:13 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Trött bebis och trött mamma myser framför tvn.. Kärlek <3


Bra eftermiddag :-)

2013-04-27 @ 18:12:01 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

När jag låg och mös med Olivia så kom jag att tänka på att vi inte har kollat i nya bilen om det finns några förankringsöglor under passagerarstolen så vi kan fästa Olivias bilstol.. Jag gick ner och tittade och nej, det finns inga öglor.. Och "extrabanden" som följde med stolen är din bortblåsta, otroligt irriterande! Hoppas vi hittar dom!

Vi var ju i alla fall tvungna att åka och handla, så Olivia fick leka med morfar medan vi åkte till maxi! Det gick så bra så :-) Wilma slog rekord i att snutta på nappen idag då hon börjar kanske förstå hur hon ska göra!


Tänder

2013-04-27 @ 11:41:49 | Publicerat i: O 1år-2år | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Den här lördagen började inte alls bra av lite olika anledningar.. En stor anledning var en väldigt missnöjd Wilma som hade tokont i magen efter att ha ammat större delen av natten.. Stackars liten!

Nu sover Wilma och jag ligger nerbäddad med Olivia i hennes säng och myser en stund. Man får absolut inte säga att hon ska sova en stund för då får man henne inte ens att lägga sig i sin säng! Så vi myser helt enkelt :-) såg förut att hon har tänder på gång.. Hennes tänder har varit himla sega på att komma fram.. Nu vid 21 månaders ålder har hon bara 12 tänder.. Och så nu 2 st som är påväg..

Vi hoppas på en bättre eftermiddag och kväll.. Vi ska åka och handla med båda barnen för första gången sen när Olivia sovit klart.. När hon nu somnar.. :-)


Kul fredagskväll..

2013-04-26 @ 22:41:53 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Jamen hej närhets-och-amningskväll.. Wilma ammade hela tiden vi nattade Olivia, det tog typ en timma.. Sen fick jag slänga i mig pizzan och fortsätta amma.. Hon ska bara vara i famnen ikväll! Jag langade över henne till Alexander så jag kunde ta en dusch och nu ligger jag i sängen och ammar igen.. Kul att ligga här "ensam" och glo, tror ju inte Alexander har några planer på att lägga sig än heller så jag får väl ligga här själv.. :-/


Lite kort om dagen

2013-04-26 @ 19:44:37 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Idag åkte Alexander till Norrköping och lämnade Volvon så jag fick hämta Olivia och ta med Wilma, det gick toppen :-)

Denise och Lollo var här en stund och umgicks, det var länge sen så det var riktigt trevligt :-)

Alexander kom hem vid 15 tiden, drack lite kaffe och åkte sen iväg för att hämta vår nya bil! En Ford Mondeo.. Bild kommer nog imon!

Just nu nattar jag Olivia och ammar Wilma.. Alexander är iväg och köper pizza! Gottigt och flottigt en fredagskväll!


Nattinatt

2013-04-25 @ 23:08:40 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Tjejerna ligger i sina egna sängar och sover och här ligger jag, trött som bara den så jag ska ta och sova snart, väntar på att Alle ska komma och lägga sig så jag kan få en puss och en kram innan jag somnar :-)

Nattinatt!


Sofias änglar

2013-04-25 @ 23:05:44 | Publicerat i: Film/Serier | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Fy vad orättvist livet kan vara! Jag tittade på Sofias änglar idag och tårarna gick inte att hålla tillbaka, det handlade om ett par som förlorat ett barn i leukemi och deras andra barn hade en hjärtsjukdom.. Hur kan livet vara så grymt?


Ute

2013-04-25 @ 16:47:06 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Jag var själv med barnen ett par timmar idag för Alle skulle på ett möte.. Det gick superbra!

Vi gick ut en sväng med Sandra och Elwin.. Köpte glass och gick sen till en lekplats och barnen lekte och mammorna fick prata.. Wilma hon sov gott i vagnen :-) på tal om glass så var inte den nya daimen med jordgubbsglass god alls.. Usch..Provar babygymmet

2013-04-25 @ 09:33:22 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!


Torsdag morgon

2013-04-25 @ 09:31:06 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Jag vågar nästan inte säga det, men det känns som att nätterna börjar komma i sin ordning nu! Olivia sover i sin säng i sitt rum fram till fem halvsex på morgonen och Wilma sover bra hon också, ibland hos oss och ibland i sitt babynest i sin säng! Hon somnade vid 9 igår kväll, vaknade för amning vid 2:30 och sen vaknade hon vid 7:30 och låg i sin säng och mös medan jag hjälpe Alexander att få Olivia färdig till förskolan :-) när dom hade gått ville lilldamen äta! :-) fantastisk natt och morgon!


Trött nu

2013-04-24 @ 22:29:16 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Nattningen gick riktigt bra! Blev glad att jag fixade det själv faktiskt..

Nu är jag nyduschad och ligger nerbäddad i vår säng.. Barnen sover för tillfället i sina egna sängar så jag passar på att bre ut mig lite! Jag tror dock att Wilma kommer vakna snart för att få snutt.. Men tills dess ska jag bara njuta av att få vara lite i fred och bara ligga här och mysa :-)


Nattning

2013-04-24 @ 20:19:54 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Här pågår nattning och amning.. Alexander är iväg och städar ur Volvon för den ska lämnas tillbaka på fredag.. (Förmånsbil inom företaget han jobbar för) så jag kör hela lasset själv ikväll men det går rätt bra faktisk!

Längtar efter en dusch gör jag så det ska bli skönt sen!! :-)


3 veckor <3

2013-04-24 @ 12:21:27 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Det är idag 3 veckor sen du kom ut till oss med en vändans fart! Vi älskar dig lilla hjärtat <3


Förmiddagen

2013-04-24 @ 11:44:36 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Morgonen började med en promenad med Sandra och Elwin. Efter det följe vi med dom hem och drack kaffe och åt muffins :-) såklart så fick Olivia magknip och skrek ett tag men det är sånt man får ta..

Nu har vi hämtat Olivia på förskolan och hon sitter och äter lunch med Alexander medan jag ger Wilma lunch :-)


Tråkig kväll

2013-04-23 @ 23:32:03 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Medan jag nattade Olivia så fick Alle ta hand om en skrikig Wilma som hade ont i magen.. Fattar inte hur Olivia kan somna i det livet som blir när Wilma vrålar för full hals, men somna det gjorde hon!

Wilma somnade till slut hos Alle och då gjorde vi misstaget att lägga ner henne, sen dess har hon snuttat och somnat, snuttat och somnat.. Har man ens tänkt tanken att lägga ner henne så har hon slagit upp sina blå för att visa att hon minsann är vaken.. Frustrerande som fasen.. Så nu gav jag upp, nu går vi och lägger oss och hoppas på en bra natt i stället!


Promenad

2013-04-23 @ 16:59:35 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Det blev en promenad med barnen och Sandra och Elwin efter att Olivia hade vaknat.. Regnigt var det till och från men det var skönt att komma ut en runda, vi var ute en timma och promenerade i sakta mak :-)

Barnen i dubbelvagnen med regnskyddet på :-)


Myser

2013-04-23 @ 12:15:53 | Publicerat i: O 1år-2år | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Nämen ser man på, nu fungerar ju appen igen! Vilken lyx! :-)

Jag ligger just nu nerbäddad i Olivias säng tillsammans med henne för hon ska sova lunch! Så mysigt men värdelöst utan rullgardin, vi skulle verkligen behöva komma iväg och skaffa en!


Vilken natt alltså!

2013-04-23 @ 09:10:09 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Jag och Wilma somnade ganska snart efter att jag skrivit sista inlägget igår, sen sov vi till 3 då det var dags för amning.. Eftersom att jag kunde liggamma inatt så kunde Wilma snutta och jag halvsova tills hon var klar. Klockan 5:30 kom Olivia in till oss, la sig i vår säng och somnade om och sov till 7, Wilma sov vidare i sin säng efter att jag lyft över henne dit! Helt fantastisk natt! :-) 

Leende

2013-04-22 @ 22:32:12 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Idag fick jag det första svarsleendet från Wilma! Snacka om att hjärtat smälte! <3

Sova?!?

2013-04-22 @ 22:27:35 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Efter att återigen ha somnat sittandes i soffan med Wilma i famnen efter en skrikperiod så ligger vi nu i sängen. Wilma somnar nog när som nu verkar det som då hon är helt avslappnad och ligger och småsnuttar. Jag är dödstrött och kommer somna så fort jag tillåter mig till det!
 
Olivia har varit riktigt duktig nu ett par nätter och sovit i sin säng större delen av nättern. Hon vaknar dock och är nästan otröstlig nåhon gång mellan tre och fem så då får hon komma och ligga hos oss :-) 

Amningen

2013-04-22 @ 22:17:35 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Jag har ju glömt berätta att vi plockat bort amningsnappen nu! Använder den bara någon enstaka gång men idag har jag inte använt den alls! Visst hon tar inte bra grepp varje gång men försöker korrigera henne och ibland lyckad vi och ibland inte.. Får hon inte "öva" sig utan nappen kommer hon ju heller aldrig att lära sig :-) Hon är så duktig så <3

Måndag

2013-04-22 @ 19:39:27 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Nu är Alexander pappa på papper för Wilma också! Känns då knäppt det där med att skriva på dom där pappren, men nu är det i alla fall gjort!

Efter att vi varit på familjerätten så var det dags för ett besök hos Ulla-Carin på BVC! Lillsnuttan växer som hon ska och hade under den här veckan gått upp 90g och vuxit 0,9 cm på längden! Skönt att hon hade ökat i vikt :-)

Innan Alexander skulle åka och hämta Olivia på förskolan så släppte han av mig och Wilma på stan, vi skulle träffa Thesse och Linnea! Vi gick och kikade lite i klädbutikerna, jag ville hitta kläder till tjejerna så dom matchade varandra men hittade inget så jag kom ut tomhänt! Däremot hittade jag fina bokstäver och köpte i barnens namn för att sätta upp på deras garderober! Det blev finfint!

Så efter en väldigt trevlig dag och en god middag sitter jag nu och ammar i vanlig ordning och Alexander ska natta en väldigt livlig och speedad Olivia :-)

Ögoninflammation

2013-04-21 @ 23:01:47 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Misstänker att Wilma har ögoninflammation.. Ena ögat på henne rinner och klibbar.. Och ibland ser man att hon gnott i ögat för då är det massa torkat kladd runtom :-/

Det sticker och kliar i mina ögon nu också.. Hoppas det är inbillning, vill inte ha ögoninflammation!!

En bra söndag!

2013-04-21 @ 20:15:43 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Idag kom inte Wilma ur pyjamasen ens.. Vi har haft en rätt lugn dag! Olivia fick följa med morfar ut på förmiddagen och leka lite.. Sen efter vilan så gick hon och Alexander ut och lekte medan jag fixade lite och Wilma sov i sitt babynest :-) 
 
 
Nu håller jag på att natta Olivia, vi måste skaffa en mörkläggnings rullgardin hit in.. Det är ju rena rama dagsljuset trotts att persiennerna är nere.. 
 
Gör allt för att inte somna... 
 
 
 

Tvätta

2013-04-20 @ 15:19:21 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Äh nu fungerar inte den där jäkla appen igen.. Värdelöst!

Natten var inte bra! Siv skitdåligt och Wilma skulle vara vaken mellan 3-5 och hålla på och grymta.. Slutade med att vi låg på soffan!

Nu håller jag på och tvättar babygymmet och babysittarna.. Tänkte börja använda det lite smått :-)

Jodå!

2013-04-19 @ 21:27:14 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Allt på listan blev gjort förutom tvättvikningen.. Men det kan vi ta imon medan Olivia sover lunch! Papperna blev inte lagda på lådan heller men ah, det hinns ju i helgen :-)

Jag och barnen gick hem till Sandra och Co. Mycket trevligt som vanligt! Men det märktes på barnen (speciellt Olivia) i början att det var länge sen som dom lekte med varandra! Vi måste ses oftare med barnen så dom får leka!! :-) när dom väl sätter igång så har dom ju så roligt!

Nu sover Olivia sen ca 2 timmar tillbaka och jag ammar Wilma som haft en ont-i-magen-period nu en stund.. Vi har börjat med minifom droppar idag och hoppas på resultat om ett par dagar :-)


Fixa fixa fixa

2013-04-19 @ 10:59:45 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Idag fixar vi med lite allt möjligt..
* Jag har ringt försäkringsbolaget och fixat så jag får ersättning för dagarna på BB.
* Wilmas försäkringspapper är ifyllda och påskrivna och ska läggas på lådan
* Papperen om Wilmas fullständiga namn ska fyllas i och oxå läggas på lådan.
* Torktummlaren snurrar för full och när den är klar ska det vikas tvätt!
* Olivia kommer hem närsom och ska då få lunch och sen gå och vila.
* Wilma ska badas
* Det ska dammsugas!
* Jag tar troligen med mig barnen ut så Olivia får leka med Elwin och mammorna får prata :-)
* Alexander ska jag skicka till Apoteket för att köpa minifom-droppar till Wilma! Hoppas dom kommer hjälpa hennes onda mage!

Ni ser, det finns att göra idag :-) mellan sysslorna ska jag hinna gå på toaletten och hinna amma! Det ska nog gå bra :-D


Zzzz

2013-04-18 @ 22:53:30 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Ikväll har jag och Wilma intagit sängen i stället för soffan, jag hoppas på att kunna lägga över henne i sin säng när hon ammat klart och somnat.. Men jag hoppas inte på för mycket.. Antagligen så kommer snart Olivia och vill sova här och då måste Wilma ligga i sin säng och det går hon säkert inte med på så då hamnar vi på soffan igen.. Tur vi har har en jäkligt skön soffa...^_^


Promenad

2013-04-18 @ 16:01:58 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Jag tog ut Wilma och Amore på en promenad medan Olivia sov lunchvila.. Med oss på promenaden så hade vi Sandra och Elwin, massa prat och promenaden gick i sakta mak.. Jag har fortfarande ont sv foglossning och Sandra är jäkligt höggravid!

På hemvägen gick jag förbi affären och handlade middagsmat som jag hade tänkt börja laga men då vaknade Wilma och ville äta.. Så vår mat får vänta lite!

Babynestet som jag beställde för någon dag sen kom idag så det ska vi inviga sen :-)


Det går bra!

2013-04-18 @ 10:11:21 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Det blev en väldigt bra natt! Hon ammade och somnade tätt intill mig och sov till 4, sen har hon vaknat var tredje timma för blöjbyte och amning :-)

Morgonen har varit lugn.. Jag har plockat ur och i diskmaskinen, slängt in en maskin tvätt och tagit en varm skön dusch! Nu ammas Wilma utan amningsnapp på "problemtutten" och det går skitbra!! Blir så glad att det fungerar som det ska! :-D

Snart ska Olivia hämtas på förskolan. Sen blir det lunch och vila! Hoppas hon har haft en bra dag mitt lilla stora hjärta!


Magont

2013-04-17 @ 23:08:24 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Skrik och panik har det varit större delen av kvällen.. Jössenamn vad ont i magen hon får i mellanåt, man ser paniken i ögonen på henne och hon vevar febrilt med armar och ben.. Stackars min lilla bebis, gör ont i hjärtat att se henne ha så ont!

Vi har placerat oss på soffan inför den här natten, räknar med en skrikig natt och då är det onödigt att vara i sovrummet! Speciellt om Olivia kommer och lägger sig där inne, väcka henne vill man inte då får man vara uppe en till två timmar.. Det pallar vi inte med just nu :P

Nu är det tyst och lugnt så jag ska försöka sova lite nu :-)


Snuttig?

2013-04-17 @ 20:45:33 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Snutt snutt snutt snutt.. Det var ett evigt snuttande idag, känns som att hon suger ut-o-in på mina stackars tuttar! Tur jag har amningsnapp säger jag bara annars hade tuttarna aldrig pallat haha


Lilla hjärtat <3

2013-04-17 @ 14:11:04 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Tänk att du redan är 2 veckor gammal!


Förmiddagen

2013-04-17 @ 12:09:02 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Åh, inatt sov jag hela natten i vår säng! Snacka om att vara utvilad, Wilma var inte så himla snuttig inatt heller så jag har fått sova mycket!

Jag och Wilma följde med till förskolan och lämnade Olivia och sen styrde hon och jag slagskeppet hem till Sandra och Elwin. Det var skitlänge sen vi träffades så det var himla trevligt, när hennes bebis kommit ut och dom har landat lite så ska vi börja träffas oftare :-)


Trött

2013-04-16 @ 22:06:07 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Nä fy vad trött jag är ikväll.. Efter en dag med en ultaspeedad Olivia så orkar jag inget mer nu! Ligger i sängen och ammar och hade tänkt sova men det verkar som att Wilma har andra planer :-/


BVC

2013-04-16 @ 11:46:41 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Idag var vi iväg till bvc med Wilma för att mäta och väga henne. Hon hade gått ner i vikt sen Ulla-Carin var här hemma och vägde henne förra veckan..

Vikt: 3740g (-40g)
Längd: 52,6cm (+0,6cm)
Huvudomfång: 35,5cm (+1,5cm)


Skrik o panik

2013-04-16 @ 01:59:48 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Efter att Olivia vaknat och varit smått hysterisk så somnade hon om vid 00:30 ca. Stackarn hostar så mycket nu igen så hon har svårt att somna, fattar inte varför hostan alltid ska envisas med att vara kvar så länge!?! Usch!

Vid 1 vaknade Wilma med skrik och panik och hade ont i magen.. Så efter att ha burit, gjort magmassage och bytt 3 fyllda bajsblöjor (inte konstigt hon hade ont) så ligger jag nu ute på soffan med henne och ammar.. Hoppas hon somnar snart så jag oxå får sova lite.. Imon ska vi till BVC! Blir spännande att se hur lillan vuxit :-)

Bild från igår <3


Åh äntligen!!

2013-04-15 @ 19:28:25 | Publicerat i: O 1år-2år | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Här ligger vi och myser!


Provkört

2013-04-15 @ 17:35:32 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Vi var iväg och provkörde bil idag.. Riktigt skön att köra faktiskt! Men tycker inte om att det är sådan stress för oss att köpa en.. Vi måste lixom ha en i början på nästa vecka för annars är vi utan och det känns ju inte så himla lockande.. Suck


Såå nöjd!!

2013-04-15 @ 17:27:03 | Publicerat i: O 1år-2år | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Idag kom vårkläderna som jag beställde åt Olivia! Så himla fin jackan var, jag är mer än nöjd med mitt köp och Olivia vägrar att ta av sig den, det säger ju allt om vad hon tycker om den.. Lika så Pax skorna är superfina och dom har hon oxå på sig och stoltserar med här hemma! Det enda som var ok att ta av sig var överdragsbyxorna, som för övrigt oxå var fina och bra material :-)

Alla kläderna är mycket finare i verkligheten än dom är på bilderna från Ellos!! Men det här är det jag beställde:


Frustration

2013-04-14 @ 21:05:39 | Publicerat i: O 1år-2år | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Wilma har en liten kort skriktid på ca 20 minuter varje kväll för att hon har ont i magen.. Varje gång har Olivia börjat röja som fasen under dom här skrikperioderna. Hon sliter i alla saker hon vet att hon inte får eller ska ha, springer omkring och skriker själv, pockar på uppmärksamheten o.s.v.. Ikväll kopplade det för mig att hon börjar röja för hon blir så frustrerad över att Wilma skriker.. jag gjorde magmassage på Wilma ikväll och då skrek hon ju ännu mer, då blev Olivia nästan arg på mig för hon trodde jag gjorde illa lillasyster! Så jag tror helt enkelt att skriket gör henne frustrerad och orolig för Wilma.. Inte lätt att vara storasyster!

En bild från idag när vi var ute och gungade med morbror Jimmy :-)


Avundsjuk!

2013-04-14 @ 20:44:32 | Publicerat i: O 1år-2år | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Alexander ligger och nattar Olivia och jag sitter vid tvn och ammar Wilma.. Då kommer jag på mig själv med att vara avundsjuk för att jag inte får natta min stora lilla flicka! Saknar att ligga bredvid henne och småprata lite och att hon ligger och pillar mig på kinden innan hon somnar.. Hmm brukar det inte vara barnen som är avundsjuka på varandra?


Fixat lite

2013-04-14 @ 16:19:13 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Nu har jag fixat lite smått med bloggen... det har mest varit sånna där tråkiga saker som att lägga in inlägg under rätt kategorier och sånt, men lite annat har jag gjort oxå som ni kan se =)

Headern ska jag ändra sen oxå när jag har ork och tid! Så ska jag ju skriva den där förlossningsberättelsen, jag har skrivit ner en hastig version av den på telefonen men tänkte sätta mig här vid datorn och skriva om den lite, lättare att "arbeta" texten på datorn än i telefonen! kanske kan skriva ikväll, beror på om Wilma tänker sova något ikväll eller inte =)

Vårskor

2013-04-14 @ 08:02:15 | Publicerat i: O 1år-2år | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Vi gick in en sväng på skokällan igår för att kolla lite vad som fanns bara.. Då hade dom en rea hylla och sånt tycker vi om! Hittade ett par skor till Olivia från märket Superfit, dom var även märkta med en Gore-tex lapp och det kunde ju inte bli bättre tyckte jag.. Men det kunde det! Dom var nedsatta från 600kr(!!!) till 300kr så vi slog till direkt! Värsta kapet och bästa köpet på länge :-)

Jag såg ett par skitsöta tygskor i Converse modell.. Men det går så jäkla illa åt fötterna med den där platta sulan och inget stöd alls runt vristen så det fick vara! Jag tror stenhårt på att lägga både en extra tanke och peng när man köper skor till sina barn för att fötterna och vristerna inte ska ta stryk... Hellre ett par rejäla "tråkiga" skor än ett par dåliga söta.. Men går det kombinera söta och rejäla är det ett stort plus, men oftast så kostar ju dom multum!


Mår bra!

2013-04-14 @ 07:38:37 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Oh nu fungerar ju appen igen :-)

Igår så fick jag äntligen må bra igen utan feber och inga onda tuttar, amningen går bättre och bättre och hon kan nu amma på ena bröstet utan amningsnapp så vi kör med napp ibland bara! Andra bröstet får hon ha nappen på för där är det fortfarande lite sårigt..

Vi var i alla fall iväg en sväng igår och skulle provköra en demobil men då hade dom den inte inne så det blev inget.. Så störigt när vi hade fixat barnvakt åt Olivia så hon slapp följa med. Innan vi åkte hem så tog vi en påfyllningsrunda på maxi.. Wilma sov hela tiden i sin bilstol och snuttade på sin lilla napp.. Så duktig så! :-)


Amma utan napp

2013-04-12 @ 11:20:00 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Förmiddagen har gått åt till att sova. Jag har inte alls mått bra, även om jag inte haft ont i bröstet så har jag känt mig febrig och haft ont i huvudet.. Just nu har jag Alvedon i kroppen och svettas som en gris! Vi skulle åka och provkört bil idag men tror fasen inte jag pallar det.. Trist!

Wilma ammar just nu utan amningsnapp! Det går jättebra och hon har superfint grepp.. Hon ammar på det "glada" bröstet men ändå! Det gör inte ont :-D


Tävlar på http://www.cinolino.se/

2013-04-12 @ 11:16:00 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Jag är med och tävlar om ett babynest från http://www.cinolino.se/">http://www.cinolino.se/. Skulle vara perfekt att ha till lillasyster :-)


Bättre just nu!

2013-04-11 @ 20:04:00 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Febern är nere tack vare alvedon och jag har ammat och pumpat som en idiot, även haft vetekudden skiiitvarm mot bröstet och just nu mår jag bra! Tack för tipsen, jag gör allt jag kan för att det ska bli bättre!

Jag va i upplösningstillstånd förut och grät ut till Alexander att "är det här straffet för att förlossningen gick så smidigt?" Och underbar som han är min älskling så svarar han "nejdå, då och Wilma kommer att fixa det här!" <3


Hjälp till en olycklig mamma?!?

2013-04-11 @ 17:17:00 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 4 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Förmodar att jag har mjölkstockning.. Jätteont i ena bröstet som är knöligt och så har jag feber.. Några tips på vad jag kan göra? Jag har lixom två barn här hemma och det är svårt att bara amma när jag mår såhär :-(

Olycklig mamma :-(


Så blåst!

2013-04-11 @ 08:28:00 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Ibland är jag verkligen blåst :-P jag har fått från några läsare att det ibland inte går att kommentera.. Igår hittade jag problemet på den saken.. I spåren finns det en lite "knapp" som man kan sätta på on eller off.. Den har givetvis varit på off haha ja jag säger då det ;-)


Det gick finfint!

2013-04-10 @ 19:54:45 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Hembesöket gick bra! Wilma hade fått i sig mjölk som hon ska, hon hade ökat bra i vikt sen i fredags då hon låg på 3400g idag 5 dagar senare väger hon 3750g. Så att jag fick ont av amningen påverkade inte hennes mjölkintag vilket känns riktigt bra!

Medan Ulla-Carin var här så var Olivia ute och lekte med mormor på lekplatsen. Vi tyckte det var bättre för henne att få komma ut och leka än att sitta här hemma med oss och prata..


Wilma <3

2013-04-10 @ 11:34:55 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Nu har vi velat färdigt om förnamnet till vårt lilla hjärta! Nu ska vi bara bestämma andranamn också men det är ju ingen panik med det :-)


BVC-hembesök

2013-04-10 @ 11:12:22 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Idag ska vi få besök av BVC Ulla-Carin.. Ska bli roligt att se om lillan ökat något i vikt eller om hon minskade när amningen var åt skogen.. Hoppas hon har ökat för jag upplevde att hon fick i sig massa mjölk även att det gjorde ont på mig!

Jag får lite ångest när det ska komma hit någon, även att vi har ordning och reda här hemma så måste jag ändå gå och plocka och pilla med allt möjligt.. Dammsuga är ju ett stor MÅSTE med tanke på hundhåren.. Alexander blir lite trött på mig och säger att jag är manisk... Men vadå det är väl inte fel att vilja ha ordning och reda?


Phu

2013-04-09 @ 18:02:00 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Min kropp är inte med på noterna ännu... Fy vad ont jag fick av foglossningen när vi var ute och då gick jag inte speciellt mycket alls! Så mina magmuskler som är obefintliga, jösses vad jobbigt det är att "hålla upp" kroppen.. Men det tar ju tid att återhämta sig :-)


Smör

2013-04-09 @ 15:16:09 | Publicerat i: O 1år-2år | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Möööör (smör) hör man ifrån köket när Olivia äter mellismacka! Så går det en stund (Olivia slickar av smöret från mackan) me möööööör!! Haha tänk att smör kan vara så gott!

Nu väntar vi på att lillan ska amma färdigt så vi kan gå ut en sväng.. Det blir premiärtur med syskonvagnen :-) spännande att se vad Olivia tycker om att ha lillasyster bredvid.. Och så blir det spännande att se vad lillan tycker om att åka vagn :-)

Damsugning blir det när vi kommer in igen! Såhär såg det ut igår, mamma fick INTE dammsuga!


Glad mamma = glad bebis

2013-04-09 @ 13:52:41 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Natten var super! Ammade en gång vid 4 och sen vid 7 då vi fick upp! Sen sov Olivia till 10 då jag fick lov att väcka henne för vi skulle hämta Olivia.. Vi åkte och köpte en spegel att ha bak i bilen så vi ser lillan. Det blev även en bastermometer och amningsnappar!

Jag har precis i skrivandets stund provat att amma med napp och det fungerar utmärkt! Ingen smärta, lite ömt men det är ju inte konstigt eftersom att jag har sår... Lillskrutta fattade galoppen på en gång och började klunka i sig :-) glad mamma är en glad bebis!


Amningsnapp

2013-04-09 @ 00:38:07 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Funderar på att prova amningsnapp ett tag för och se om amningen går bättre då! Nu ikväll har hon snuttat från ca 21-00.. Med några korta uppehåll, ni kan ju förstå hur mina stackars tuttar mår av det när hon dessutom suger fel!!


Amning..

2013-04-08 @ 12:39:45 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Åh denna amning alltså.. Det gick jättebra på BB men så när vi kom hem då hände det något.. Hon har svårt att få rätt grepp och jag kämpar och kämpar för att hjälpa henne att greppa rätt men förgäves oftast.. Det gör skitont att amma just nu och det känns så hemskt för jag vill ju så gärna amma henne precis som jag gjorde med Olivia.. *suck* vi får kämpa vidare och se om vi får fason på det hela!

Nöjd tjej efter bad, mat och sovstund! Jag tycker mössan sitter så roligt så kunde nästan inte sluta skratta åt det :-P sötnos<3


Gravidkilon

2013-04-08 @ 10:36:57 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 4 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Jag vägde mig i tisdags morse och då visade vågen +9 kg ca, vilket inte alls är mycket! jag är riktigt glad över att jag inte gick upp så mycket under graviditeten den här gången! Idag 5 dagar efter förlossningen så vägde jag mig lite på kul, bara för att se hur det ligger till och nu är det bara 2 kg kvar till startvikt vilket gjorde mig glad!
 
Då behöver jag inte kämpa livet ur mig för att bli av med gravidkilona innan jag kan börja kämpa med mina 15-20 kilo som jag vill gå ner.. det kommer givetvis att ta sin lilla tid och givetvis har jag delmål..
 
Första målet: gå ner gravidkilona från den här graviditeten
Andra målet: gå ner dom 6 kilo som satt kvar efter Olivia.
 
Efter dessa två mål är jag under 80 kg och det är det jag sattsar på under våren och sommaren =) tänkte jag skulle gå ner dom kilona med att tänka på vad jag äter och gå mycket promenader.. sen är jag sugen på att börja med någon aktivitet men vi får se!
 

Mys

2013-04-08 @ 10:13:00 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Nybadad, mätt och nöjd! Hon njöt riktigt mycket av badet.. Navelstumpen håller på att lossna, den sitter bara i en liten "sträng".. Får se när den faller av..


God morgon!

2013-04-08 @ 09:11:15 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 1 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Då var dagen igång! Det blev ett par timmar på soffan med lilltjejen inatt då Olivia kom och la sig hos oss och lilan ville amma, jag var på tok för trött för att sätta mig och amma så jag la mig på soffan så kunde hon snutta medan jag halvsov.. funkar bra det!
 
Olivia var glad över att få komma iväg till förkoslan idag, hon är ju rätt uttråkad här hemma med mamma, pappa och lillasyster även om vi försöker leka med henne i skift typ.. men ah de kommer bli bättre med det bara vi kommer in i nya rutiner och Olivia vänjer sig vid att vara storasyster och förstår att lillasyster faktiskt är här för att stanna..
 
Just nu så sover den lilla och vi har ätit frukost.. jag passade även på att plocka i ordning här hemma medan Alexander var och lämnade Olivia så nu är det bara lite tvätt som ska in i maskin.. Men först ska jag dricka mitt kaffe och bara njuta av lite egentid =)

Förmiddagen :-)

2013-04-07 @ 12:02:00 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Jag och lillan gick och la oss för att vila en stund vid 8.. Slutade med att vi somnade båda två! Jag gick upp vid 10 och har fått lite tid med Olivia och så har hon och jag fixat och donat medan Alexander gick en sväng med Fisie.. Jag tänkte jag skulle torka av golven också men vi får se hur det blir med det.. Lilltjejen vaknade precis och ligger nu och äter för fullt! Alexander och Olivia fixar lunch :-)

Här hemma har vi pyjamas på oss länge ;D


Skrämmas

2013-04-07 @ 07:29:18 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Fy vad rädd jag blev när jag vaknade och kollade på klockan och insåg att lilltösen sovit nästan hela natten utan att äta! Så låg hon precis så som jag la henne oxå.. Det hinner snurra många tankar i huvudet innan man kontrollerat att allt är bra! Jag fick lov att väcka henne, så nu ligger hon och äter för fullt :-)


Namn...?

2013-04-06 @ 23:13:16 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Det här med namn alltså, tänk att det ska vara så himla svårt! Vi har ett som vi funderar och smakar på men kan inte riktigt bestämma oss! Det känns så identitetslöst att hon inte har fått något namn ännu, lilla pluttan <3


Amning och onda tuttar!!

2013-04-06 @ 22:12:21 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Det har varit en trött dag här hemma idag! Olivia ville sova inne hos oss inatt vilket är förståeligt och jag blev jätteglad när hon ville ligga tätt intill mig och mysa! Grejen var ju bara den att lillan ville amma en gång i timman och då blev ju Olivia störd av det, så jag gick till sist in och la mig i Olivias säng med lillan så jag kunde liggarna henne i stället för att kämpa för att hålla mig vaken.. Men shit alltså 4 timmar i Olivias säng i samma ställning var ingen höjdare för kroppen!

Dagen började inte bra amningsmässigt.. Tuttarna var sprängfyllda och lilltjejen ville inte greppa bra alls när hon skulle äta så det slutade med att jag satt och ammade och lipade för det gjorde så otroligt ont, hon vill ju amma så ofta också! Men efter att hon sovit ett par timmar och jag förtvivlat letat amningsråd på nätet så gick amningen mycket bättre! Så nu ikväll är det riktigt mysigt :-)

Mamma, Valle och pappa var här en liten stund ikväll och kikade på vårt nya tillskott.. Gick jättebra och barnen fick pressenter!

Nu är hon mätt och go och ligger och charmar oss gör fullt <3


Möter

2013-04-06 @ 00:56:00 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Första mötet mellan Olivia och lillasyster blev väl egentligen lite kaos.. Olivia var ju självklart supernyfiken och var jätteglad att se "bissen".. Men det hon inte kunde förstå var ju varför inte hon fick bära och leka med "den".. Sen blev hon ju avundsjuk för att bebisen var hos mamma.. Så jag tänkte Alle kunde ta lilltjejen så kunde jag umgås med Olivia men då blev det kaos! Olivia skulle inte vara med mig och jag fick inte byta blöja eller nått sånt det var bara pappa! Det gjorde mig lite ledsen faktiskt. Ett krossat mammahjärta, jag som längtar så efter min Olivia!

När det var nattningsdags så fick jag vara med igen, då skulle hon ligga på min arm.. Mysigt!


Åka hem!

2013-04-05 @ 15:12:49 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Nu är vi påväg hem! Innan vi kunde lämna Västervik var jag ju bara tvungen att få gå in på hm! Hittade en underbar filt och en body och 2 par byxor till henne!

Men jäklar vad ont jag får i magen om jag står och går för länge.. Och så blir jag grymt trött i magen också.. Noll muskler alltså! Så nu har jag ena jäkla eftervärkar.. Inte skönt!

Alexander sprang in på Jannebanan och köpte ett pussel och en boll till Olivia som hon ska få av lillasyster :-)

Lilltjejen är nöjd och go i alla fall och sover gott i sin stol!


Utvilad :-)

2013-04-05 @ 08:53:00 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Natten har varit bra! Vi har sovit massor och lilltjejen har väckt mig 2 ggr för att få snutta.. Jäkligt öm i tuttarna men det får man ju stå ut med tills dom vänjer sig, dom 10 första sekunderna är värst sen blir det bra :-)

Idag står läkarundersökning, hörseltest och pku test på listan och efter det hemfärd! Åh som jag saknar min Loppa! Ska bli underbart att få krama om henne och gosa med henne! Innan vi åker hem ska vi in och köpa nån present till Olivia som hon ska få av lillasyster! :-)


Njuter

2013-04-04 @ 22:13:00 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Det är verkligen en underbar tid man har med sin nyfödda!!


Vadå mellanläge?

2013-04-04 @ 10:43:38 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Hon har röstresurser detta barn! Blir totalt vansinnig om hon inte får tag i bröstet fort nog och då tar det ju bara längre tid för att hon skriker.. Då blir det livat i luckan haha hon är som storasyster, blir tokarg på noll och ingenting! Det finns inget mellanläge här heller, det är on eller off som gäller hihi Temperamentsfulla tjejer jag har fått <3

Snart kommer Alexander och då tänkte vi bada lilltjejen för första gången.. Få bort överflödigt fosterfett som ändå inte kommer gå in i huden.. Och ta bort det som klumpar ihop hennes lilla hår :-)

Namn har vi inget ännu.. Så svårt alltså!


Eftervärkar

2013-04-04 @ 06:13:00 | Publicerat i: Vardagligt | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Ajajaj dessa eftervärkar alltså! Det är ju nästan som värkarbetet all over again! Gör grymt ont emellanåt, speciellt när lilltjejen snuttar.. Fick tablett igår som hjälpt mig inatt och det var inte förens nu som det var snuttedags!! Så ett par timmar har jag lyckats sova, men jag har frysit så får nog be om nån filt eller nått sen!


Update!

2013-04-03 @ 23:00:00 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Segt med 3G nät så har haft problem att uppdatera!!

Dagen har varit bra men omtumlande! Vi hann inte riktigt med vad som hände, vår lilla tös hade som sagt bråttom ut till stora världen! 3timmar och 13 minuter tog det allt som allt och jag trodde först jag skulle föda i bilen, men vi hann in!!

Lilltösen har mest sovit hela dagen men varit lite vaken för att amma vilket går bra! Jag har grymma eftervärkar och har nu fått tablett så hoppas jag får sova lite.. Det och min fina dotter är det enda som skvallrar om en förlossning.. Jag är inte öm eller nånting där nere! Skönt men förvånande!

Jag ska skriva en förlossningsberättelse sen när vi kommit hem! :-)


3 april blev din dag <3

2013-04-03 @ 22:47:29 | Publicerat i: W 0-6 månader | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Älskade lilla hjärtat äntligen kom du ut till oss! Med raketfart ville du ut, första värken kom vid 5:20 och så kom du ut vid 8:33.. Vi hann komma in på förlossningen och vara där i ca 25 minuter sen var du i min famn.. Varm kladdig och alldeles underbar!

3545g och 52cm kärlek! <3Hicka

2013-04-02 @ 22:54:14 | Publicerat i: Graviditeten | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Jag hade tänkt att sova men det är inte lätt att somna med en bebis i magen som hickar! Hickan känns så långt ner så det är obehagligt, typ bakom blygbenet.. Skitskum känsla!

Jag skulle verkligen behöva sova för imon är det en tidigt morgon.. Vi har fått lov att lämna Olivia vid 7:30 på förskolan för att vi har tid på MVC vid 8.. Så då måste vi gå upp tidigare än vanligt för att jag ska hinna äta något innan vi ska iväg också! Så segt att jag ska ha så svårt att äta på morgonen.. Helst ska jag ha varit vaken i 1 timma innan jag kan äta, men det har vi ju inte tid med imon, och äter jag inget innan vi åker mår jag dåligt för det.. Jobbigt det där!

Nä nu får det sluta hickas så mamma kan sova!! Nattinatt!


Ischias

2013-04-02 @ 12:01:08 | Publicerat i: Graviditeten | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Det är värdelöst att sitta på kvällen och vara insnöad på att hitta skor till Olivia.. Nu har jag sovit oroligt hela natten och drömt om olika skor till henne haha

Idag är läget väldigt trött och så har jag skitont av ischias på höger sida.. Det ska inte vara nog med att man är stor som ett hus och känner sig flera ton tung.. Det ska även vara ett helvete att bara ta sig fram pga av ischias bajset..

Nu försöker vi få en överstrött unge att sova.. Inte det lättaste!


Vårkläder

2013-04-01 @ 13:23:53 | Publicerat i: O 1år-2år | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Ja, det här med vårskor och vårjacka till Olivia har vi börjat kolla lite efter nu.. En jacka har vi hittat som var fin och verkar himla bra eftersom att man kan ta ut "innerjackan" på den så den blir ännu tunnare eller varmare om man nu har den i.. Sånt smart gillar vi :-)

Skor är ju helt galet dyrt! Vi båda har såklart fastnat för märket Kavat som hon hade i höstas och har haft hela vintern och fyngerat super! Så det vill vi gärna fortsätta med.. Men shiiit vilka jäkla priser! Jag ska leta vidare och se om jag kan hitta någon rea eller fynda nya på tradera eller nått sånt.. Jag har ingen lust att betala mellan 500-700 kr för ett par skor hon kommer kunna ha fram till sommaren typ.. Och dessutom ha på förskolan! Nej, jag får helt enkelt hoppas på traderafynd :-D


1 april

2013-04-01 @ 10:45:19 | Publicerat i: Graviditeten | Inlägget har 0 kommentarer
Följ mig via Bloglovin! | Till Startsidan!

Än så länge ingen bebis, jag har varit uppe en del inatt.. Kissnödig, törstig, kissnödig, och då hade jag ont i kroppen så jag var tvungen att röra mig lite.. Sådär halvjobbig natt som ändå har varit rätt ok för när jag har sovit så har jag varit totalt deckad!

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag men något har jag faktiskt lust att göra.. Frågan är bara vad.. Kanske blir en sväng till någon lekplats så Olivia får leka av sig lite i fina vädret :-)